Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

-dream-

proszę o poradę

Polecane posty

Byłam dzisiaj odebrać wyniki badań histopatologicznych. Jest tam napisane po łacinie. W internecie jakoś sobie to przetłumaczyłam ale dalej i myślę że to dobrze , że tak pisze, że nic nie wykryli. Ale chce się upewnić, a wizyta dopiero za dwa tygodnie , a pani która mi to oddawała powiedziała, że od tego jes gin , a nie ona. To co mam napisane :Residua decidudae et villi placentarii pos abortum. Czy któraś z was tak miała napisane, co lekarz na to powiedział?

Gość anesska
Hej bardzo mi przykro z powodu Twojej straty.Wiem co przechodzisz jutro bedzie rok od zabiegu kiedy stracilam pierwszą ciążę.Na stronie http://www.poronienie.pl/hist_alf.html znajdziesz slowniczek łac-pol Życzę dużo siły.Pozdrawiam

anesska- współczuję także. A jak jest teraz doczekaliśie się dzidziusia ? Już sobie przetłumaczyłam i zdaje mi się , ze to dobrze, że nic nie pisze, że coś znaleźli ale sama nie wiem.

Gość anesska
kochana jest dobrze,skoro jak piszesz"nic nie znaleźli" u mnie to była ciężka sprawa nastraszyli mnie zaśniadem groniastym! nie wiek kurde tylko dlaczego skoro moje Bhcg 7 dni po bylo juz bardzo nisko... koszmar co ja przeżyłam mało w wariatkowie nie wylądowałam! w chwili obecnej jestem w 19tc termin na grudzień:)i codziennie dziekuję mojemu Aniołkowi,ze czuwa nad nami. Dasz rade slońce wiem ze teraz tak łatwo powiedzieć ale i Ty doczekasz się szkraba:)

aneska-gratuluje :) Ja tutaj na wypisie nawet nie mam napisanego poziomu bety;/ teraz jak pójdę do gina to powinien mi dać skierowanie na to . Ale to troche potrwa bo zmieniam gina i niestety do tej babki do której chce iść są straszne kolejki i nie zdziwię się jak wizyta będzie dopiero za miesiąc ;/

dziękuję:) słuchaj a może zrób na własną rękę bete? robiłaś już jakieś inne badania?niestety to prawda kolejki są masakryczne - teraz zwłaszcza jak większość lekarzy jest na urlopach. Kochana po 2gim poronieniu to już koniecznie przebadaj się od a do z ,kurde czemu to musiało tak być?:( powiedz który to był tydzień?jeśli nie chcesz nie musisz odpisywać,ale może bedzie Ci troszkę lżej...

ups teraz zauwazylam ze 7 i 12tc :( ja w 10tc stracilam pierwsze dzieciatko i bardzo dlugo nie moglam się pozbierać

anesska- musi być dobrze :) jestem pełna nadziei. Poczekam spokojnie na tego gina. Wiem tylko teraz tyle , ze dla mnie najlepszym ukojeniem byłaby kolejna ciąża ale wiem, ze to za wcześnie :( Myślę że te drugie poronienie było spowodowane za krótkim odstępem czasu pomiędzy poronieniami :(

anesska- musi być dobrze :) jestem pełna nadziei. Poczekam spokojnie na tego gina. Wiem tylko teraz tyle , ze dla mnie najlepszym ukojeniem byłaby kolejna ciąża ale wiem, ze to za wcześnie :( Myślę że te drugie poronienie było spowodowane za krótkim odstępem czasu pomiędzy poronieniami :(

najwazniejsze to porob badania,bo niestety nigdy nic nie wiadomo...wiem,ze pragniesz dziecka tez to samo miałam,na wszystko przyjdzie czas jak to się mówi...przytulam Cię mocnoo😘