Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lililaajsjashyud

CZY WARTO OTWIERAC WŁASNA DZIAŁALNOSC?

Polecane posty

Gość lililaajsjashyud

czy lepiej pracowac na etacie?Mój chłopak zarabia jak narazie około 3000-3500, pracuje przy montazu okien .Pracuje przy tym juz kilka lat i zna sie na tym bardzo dobrze, jest fachowcem.Poza tym jest z niego "złota raczka" i praktycznie wszytko potrafi wykonac jesli chodzi o wykonczenia(jak mam czas dorabia sobie przy remontach,malowanie, kłądzenie płytek itpOd jakiegos czasu zastawia sie zeby załozyc własna działalnosc ale na zastanawianiu sie konczy.Boi sie ryzyka , ze poki co ma normowany czas pracy i kase do reki bez ciagłego stresu.Wiem ,ze ma racje ale na wiosne zaczynamy budowe własnego domku i poprostu fajnie by było jakby zarbiał wiecej.Jak myslicie , czy warto sie pakowac w otwieranie kolejnej firmy budowlanej?wałsnie montowanie okien i prac wykonczeniowych?J

Gość a moze sama cos zrob
bo z tego co widze to polegasz i zerujesz tylko na jego pracy

Gość szaruga
a czy bedzie w stanie pozyskac taka ilosc klientow by dokonac wszytkich oplat? kto bedzie mu ksiegowosc prowadzil? ma do pracy narzedzia? na poczatku wlasnej dzialanosci trzeba zainwestowac. Poza tym na etatcie jak pojdziesz na urlop to Ci placa, a na dzialanosci jak ne pracuje to nie masz. Na dzialalnosci niekoniecznie moze wiecej zarabiac. Wbrew pozorom to nie jest tak rozowo jak wszyscy o tym trabia

Gość szaruga
a czy bedzie w stanie pozyskac taka ilosc klientow by dokonac wszytkich oplat? kto bedzie mu ksiegowosc prowadzil? ma do pracy narzedzia? na poczatku wlasnej dzialanosci trzeba zainwestowac. Poza tym na etatcie jak pojdziesz na urlop to Ci placa, a na dzialanosci jak ne pracuje to nie masz. Na dzialalnosci niekoniecznie moze wiecej zarabiac. Wbrew pozorom to nie jest tak rozowo jak wszyscy o tym trabia

Gość Wyrozumiale - Wspaniale
Wow eejj to nieźle zarabia a nie potrzebują tam u Niego w pracy jeszcze jakiegoś sumiennego pracownika??ja się zgłaszam(-w kraju bezrobocia huu i tak dziw bierze iż jestem pierwszy)w jakim mieście to się kręci?

Gość hmmm tyle zarabia na montarzu
okien...aż dziwne...mój mąż montuje rolety i bramy garażowe i ma polowe tego

Statystycznie mniej więcej co druga nowozałożona firma upada w ciągu roku, więc trzeba mieć konkretne obroty, żeby przetrwać i wyciągnąć z tego sensowną kasę 🖐️

Gość lililaajsjashyud
TE UGORY TO PODSZYWY OCZYWSICE. " a moze sama cos zrob bo z tego co widze to polegasz i zerujesz tylko na jego pracy" ---zawsze sie znajdzie ktos kto oceni człowieka po jednym wpisie;-S tak sie skłąda ze pracuje jako posrednik nieruchomości i tez zarabiam całkiem ok , ale jestem wciazy i nie czuje sie najlepiej ,musze lezec i jestem obecnie na zwolnieniu lekarskim.Po za tym mamy juz swoje latka.maży nam sie 3ka dzieci i postanowilismy poprostu z tym juz dłuzej nie czekac,wiec jesli Bozia pozwoli to narazie na pare latek bede musiała zrezygnowac z pracy ,To jest nasza wspolna decyzja, Wiem ze zarabia całkiem ok, tym bardziej ze dwa mieisace temu zmienił firme w ktorej pracował, i sa perspwktywy zarabiania 4000-5000 , poprsotu moje kochanie ma narazie bardzo krotki staz w tej firmie i ma narazie 140 za dniowke ale szef jest z niego bardzo zadowolony i od przyszłego miesiaca juz dostanie 160 wiec super. Ale moze macie racje, w naszym kraju nie jest łatwo byc przedsiebiorca,wszedzie yrzeba sie uzerac, walczyc os woje a moje kochanie poprostu nie ma mocnego charakteru, lubi poprostu zrobic swoje i miec spokoj . Narazie nie bede mu juz suszyc głowy wiecej na ten temat , zobaczymy moze w przyszłosci poczuje sie pewniej i sam dojrzeje do takiej decyzji.

zalozyc dzialalnosc jest latwo ,podlicz koszty ,zus ,podatki i inne ,samego zusu od najnizszej krajowej jest chyba 800 zeta i nie interesuje ich to czy masz zlecenia czy nie ,urzad skarbowy to samo ,nawet jesli masz dochod zerowy i tak sie musisz rozliczyc , ksiegowosc nastena rzecz ktora trzeba prowadzic,wiec lepiej pracowac u kogos i strzelac fuchy.Daj spokoj chlopu bo go zajedziesz.

Gość fggfgghghghgh
jak kradnie to zarabia, co w tym dziwnego. po prostu to zwykly cwaniak co za godzine roboty bierze z 200 zl, inni za to samo biorą 100zl, i tyle, stad takie wysokie zarobki.

Gość tyle na godzine to ma mój tata
ktory jest bardzo dobrym spawaczem...zwykły monter na pewno tyle nie zarabia...może ci sie zera pomyliły...i ma 14 zł na godzine a nie 140 :P

Gość lililaajsjashyud
---->tyle na godzine to ma mój tata naucz sie czytac ze zrozumieniem , napisałam ze 140 zł dostaje za dniowke a nie za godzine, pracuje od 6-16stej czyli 10 h dziennie w soboty 6h. TZ pracue w firmie montujacej okna w wiezowcach , szkalnych domach i dlatego zarabia tyle, mysle ze to norma.