Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xgfuhgk

Mam pytanie

Polecane posty

Gość xgfuhgk

O pierwszy pocałunek-czy to ważne,z kim się to pierwszy raz zrobiło?Czy to się potem pamięta?Bo to oczywiste,że pierszy seks powinien być z kimś,kogo sie kocha,ufa itd,a jak to jest z pocałunkiem?To jest mniej ważne,ale czy nie jest podobnie?

Ani pierwszy seks ani pocałunek tak naprawdę nie są konieczne z "ukochaną i zaufaną" osobą. Ważne żeby było Ci po prostu dobrze, bo na taką :ukochaną i zaufaną" osobę można czekać latami i nic

Pamiętam wszystkie okoliczności pierwszego pocałunku, dokładną godzinę i datę, i większość szczegółów - pierwszy pocałunek, z ukochaną osobą byl piękny i czysty, wolny od jakiegokolwiek pożądania, był piękną spontanicznością. Seks wręcz odwrotnie, seks nie bywa piękny i czysty chodź jest o wiele wiele wiele przyjemniejszy. Dominuje w nim pragnienie które czasami potrafi zabić najpiękniejszą chwilę i uczucie.

Gość xgfuhgk
Tylko że to chyba zależy od osoby,bo ja jestem bardzo uczuciowa,wręcz sentymentalna,a do tego romantyczka i mi nie sprawia przyjemności awet trzymanie za rękę kogoś,do kogo nic nie czuję :O A pytam dlatego,bo nigdy jescze sie nie całowałam mimo że mam 22 lata,a chciałabym wiedzieć jak to jest.I mam dylemat-czy spróbować z kimś jak będzie okazja,czy nadal czekać na kogoś,w kim się zakocham.Jak myślicie?

Wiesz, tutaj nikt Ci na pytanie nie odpowie, bo nikt z nas nie zna odpowiedzi. Ja również nie wyobrażam sobie w tej chwili pocałunku z dziewczyną do której nic nie czuję, lecz ja jestem facetem a nam trochę bardziej pomimo naszych poglądów puszczają hamulce. Masz 22 lata, nigdy w swoim zyciu nie spotkałaś kogoś kto Cię odwrotnie obdarzyl uczuciem? Lub odwrotnie?

Gość xgfuhgk
Nie rozumiem Twojego pytania,cos zakręciłeś :D Ale chyba sie domyślam-nigdy nie spotkałam kogoś,kim zainteresowałabym się z wzajemnością,a przynajmniej nigdy nie doszliśmy do takiego etapu,żeby doszlo do pocałunku

W obecnych realiach ten etap zazwyczaj osiąga się na pierwszej randce, więc musisz być naprawdę romantyczką skoro czekałaś dłużej. Nie no żart ;) Jeżeli mogą się wymądrzyć to Ci powiem, że jeżeli będzie sytuacja, gdy poznasz faceta do którego coś czujesz, cokolwiek, i będziesz chciala spróbować, to po prostu to zrób, pocałunek sam w sobie jest czyms przepięknym, ale naprawdę, mamy takie realia, że dla wielu osob on po prostu jest - ot tak sobie, jest bo jest i jest dobrze. Wiec nie musisz się martwić, że ktoś Cię odbierze za "ekhm" lub coś sobie dopowie

Gość xgfuhgk
Wiesz,ja ostatni bliższy kontakt z chlopakiem mialam dobrych kilka lat temu,wtedy jeszcze były trochę inne czasy i nikt nie palił sie od razu do calowania,tym bardziej,że byłam jeszcze dzieciak :D Dzięki za rady :)