Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Milenka mila

Za mało płynu owodniowego!

Polecane posty

Gość Milenka mila

miałam usg w 34 tyg i wskaźnik AFI był 5,6 lelkarka powiedziała, że w normie a teraz czytam w necie ze prawidłowy jest miedzy 5 a 20, czyli 5,6 to dolna granica, czy to nie za mało/ czy nie powinnam byc teraz pod kontrola? bo sie lekarka zbytnio nie przejeła

Gość Gosiaczkowo
wszystko ok, jest w normie swoją drogą, nie lepiej wypytać lekarza? Na forum(szczególnie na tym) różne bzdury wypisują.

Gość Milenka mila
a martwię sie teraz bardzo:( zaczęłam 35 tydzien w poniedziałek

Gość Milenka mila
nie pytałam bo nie wiedziałam, że to dolna granica dopiero w necie przeczytałam, ze nawet przy AFI 7 to i tak mało z ginka widze się 25 lipca

Gość Milenka mila
a 2 razy pytałam ginki czy z płynem wszystko w porzadku i na usg mam napisane płyn owodniowy w normie AFI 5,6

Gość Milenka mila
czy któras miała takie AFI i wszystko było ok z maleństwem? czy ktoś mnie pocieszy czy powie coś złego, każda informacja na wage złowa teraz dla mnie

Gość Gosiaczkowo
to skonsultuj z innym lekarzem. Z mojej wiedzy to prawidłowy wynik. Miałam AFI 7 w 30tc i było ok. Leżałam na patologii z innego powodu i nikt nie miał do tej wartości zastrzeżeń

Gość Aneta222
jak w normie to w normie. Podejrzewasz, że lekarka wprowadziłą cie w błąd? Jaki miałaby w tym cel? Idź do innego lekarza może?

Gość Milenka mila
nie mam możliwosci isc do innego bo mieszkam w uk, a 5,6 znajduje sie w skali miedzy 5 a 20 , ale to dolna granica czyli już moze być gorzej i tym się martwię

Gość to jest dolna granica
i jeżeli przyjdzie ci urodzić później niż w terminie to będą prowokować bo ilość wód zmniejsza się do terminu porodu a jeżeli jest jej mało o tym bardziej ważne żeby w terminie urodzić.

Gość to jest dolna granica
Autorko nie martw się:) będzie ok ale wiadomo że im bliżej terminu tym częściej powinnaś mieć usg i kontrolę ilości wód. Nie zamartwiaj się.

Gość Gosiaczkowo
norma jest taka rozległa, ponieważ z każdym tygodniem ciąży ilość płynu się zmniejsza. Max jest około 20tc(tłumaczyli mi, ale dokładnie nie pamiętam) i później spada.

Gość Milenka mila
powiedzieli ze to było ostatnie usg wiec juz nie będe miała i tym sie martwię, że zadnej kontroli nie ustalili a przeciez powinni, termin mam na 20 sierpnia jak ja wytrzymam nie wiedząc czy wszystko z dzieckiem ok a opieka połoznej w uk to tylko obmacanie brzucha na wizycie i sprawdzenie czy nie ma białka w moczu

Gość co widzisz????
ja tydzień przed terminem miałam 1,5 więc to chyba prawda, że maleje

Gość Gosiaczkowo
A prywatnie, a w szpitalu? Moim zdaniem jest ok, ale skoro się martwisz to lepiej sprawdź

Gość Milenka mila
ufff czyli chyba nie jest tak źle z moim?

Gość jak to ?
Nie będziesz mieć usg przed porodem? Ja rodziłam w Austrii i ktg miałam co 4 dni od 37 t.c a usg i kontrolę wód dwa razy przed terminem i raz w terminie

Gość Milenka mila
w uk sa tylko 2 usg w 13 tyg i 20 połówkowe a w wyjatkowych przypadkach 3 usg w 36 tyg i mnie sie udało to usg, bo mało sie ruszał mój mały a teraz juz zadnej kontroli nie bedzie Gosiaczkowo, tu nie ma czegos takiego jak prywatna opieka to trzeba tysiecy funtów by sobie cos takiego zafundowac a usg to własnie w szpilalu mi robiła

Gość Milenka mila
a czy któras mama miała mniej AFI i tez było ok?

hey milka ja tez jestem z uk i tez mam problem wlasnie z AFI- a wiec moje AFI w 31t5d chyba bo teraz bewna nie jestem bylo 11 tydzien temu niby bylo AFI-4 a dzis jest AFI-6 a wiec tez jestem w tej niskiej czesci ale tak samo jak i tobie powiedziano mi ze ''NORMAL'' tu nam tylko pozostaje czekac do porodu bo nic co bys chciala sie dowiedziec to sie nie dowiesz oprocz slowa NORMAL:/

Gość Milenka mila
tak u mnie to samo i ciagle słysze ze wszystko normal a mały nie zawsze sie rusza tak jakbym chciała, czasem wcale. To nie jest dobrze ale oni nie reaguja NORLMAL

Gość Milenka mila
a u mnie teraz 35+6 dni termin mam na 20 sierpnia i jak amm wytrzymac do teminu jak nie wiem co sie dzieje z dzieckiem zadnych kontorli bo te u połoznej to pożal się boze

Gość Milenka mila
AFI 4 to juz małowodzie i nic nie zrobili? powiedzieli ze normal?

U mnie 34.6 termin niby 26.08 z ich USG a z om na 25.08 u mnie moj maly potrafi sie przez 2-3 dni ani razu nie ruszyc ale ja jezdze na KTG do szpitala jak sie nie rusza;) I dlatego ze maly sie nie rusza nawet pod ktg ostatnio tylko raz sie ruszyl to do konca ciazy mam co tydzien usg i za tydzien mam consultacje z poloznikiem badania wszystkie miec zobaczymy:) A Ty jezdzisz na KTG ?? Wiesz u mnie maly raczej mniej sie rusza przez to ze mam lozysko na przedniej scianie

Czyli usg gdzie bylo AFI-4 bylo w 33t6d nio widzisz nic nie powiedzieli powiedzieli ze wszystko NORMAL!!! U nich tak jest ze wszystkim:/ Moj maly mial brzuszek wiekszy do glowki o 6mm sprawdzalam w normie i byl poza nia ale oni powiedzieli NORMAL !!!

Gość juzefina
u mnie jest tak byc moze pomoge wielu paniom co sie martwi o swoje wody plodowe ,bylam w 31 tygodniu ciazy na wizycie i lekarz mial male zastrzezenie co do ilosci wod plodowych stwierdzil ze jest ok ale moglobybyc lepiej mialam zmiejszona ilosci wod AFI bylo 11 moj lekarz zalecil dziennie w przeciagu jednej godziny (w dniu) wypic 1 litr niegazowanego napoju wiec pilam wiecej 1.5 tak sobie sama ustalilam i jak bylam na wizycie kontrolnej poltora tygodnia pozniej to lekarz byl bardzo zadowolony bo ilosc moich wod podniosla sie ale kazal dalej pic duzo wody tak jak do tej pory. powiem szczerze ze ja nie mialam wczesniej zapotrzebowanie na plyny i moze to byl blad bo trzebabylo pic i pic ale czlowiek uczy sie przeciez pozdrawiam