Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

becia:)))

Pierwsze urodziny synka

Polecane posty

Dziewczyny, jutro robię urodziny dla mojego synka, będzie jakieś 21 osób, jedzenie przygotowuję sama. Tylko brakuje mi pomysłów na potrawy. Macie może jakieś sprawdzone szybkie przepisy? Na pewno bedą żeberka w sosie słodko kwaśnym i sałatka z tuńczykiem, pomidory z serem feta, bigos. Kiełbasa i kaszanka z grila, Co jeszcze mogę zrobić?

Pomimo ze na poprzednim poscie klocilysmy sie To bardzo gratuluje ze masz juz rocznego synka,zycze mu duzo zdrowka:) zalezy czy robisz na slodko,salatkowo czy bardziej konkretne jedzenie?

Nie kłocilismy się, tylko sobie dogryzałyśmy:) może jakieś zakąski, myślałam też o jajkach faszerowanych pieczarkami?

Ja lubie gyrosa,lubie skrzydelka ala kfc(wkoncu znalazlam przepis gdzie nie sa surowe wewnatrz)mozesz zrobic tak jak mowisz flaki jakies salatki jajka tez pomysl gitara mnie smakuje ptasie mleczko z galaretka - deser wyglada super a jest tani

OOo to miłe,że ci 40-letni też młodzi:)A z bigosu to bym zrezygnowała,latem to lepiej sałatki,nawet owocowe

to nie baw sie w staropolska kuchnie narobisz sie jak wol rAxzej bym wlasnie wiecej przystawek porobila i jakies fikusne jedzenie nie oklepane

No własnie z tym bigosem jest tak że już mam gotowy, zostało bardzo dużo z rocznicy ślubu.Ale te sałatki owocowe to dobra myśl.

To powiedzmy zrobie dwie sałatki, pomidory z serem feta, upieke jakieś ciasto, będzie grill. No ale to chyba mało?

Gość matka poleczka
może zób jakieś małe kanapeczki takie tortinki z jakas pastą twarogową, fajna przekaska./ Mój synek 27 lipca tez ma roczek, więc mam podobny problem ;)

I lepiej wchodzą w takie upały,niż mięcho!Dużo zdówka dla synka!A mnie wprzyszłym roku czeka i roczek i osiemnastka,he,he!

Gość matka poleczka
sałatka owocowa tez ok, moze jakieś ciasteczka, muffinki ale czy chjce CI sie piec?:)

ja robie z karkowki,cebulki,pieczarek,papryki,kielbaski pozniej jak sie upieka to na koiec (moj maz tak lubi) posypuje je startym serem zeby sie rozpuscil i tyle tylko ta karkowke to sobie dobrze przypraw wczesniej z kurczaka mi nie spamuje jest za suche :/

Gość wkurzona i to jak!
Podziwiam, ze ci sie chce gotowac i wymyslac dla 21 osob a potem po nich sprzatac i zmywac te wszystkie gary.. Ja zawsze zamawiam tort w cukierni i robie salatke:P

Mam zmywarkę. Ale jak deszcz nie bedzie padał to zrobię w ogrodzie imprezę. I wtedy podam na plastikach:)

No i jak?Ja mam jeszcze 12-latka,same chłopy...ale fajne!

Na początku nie było mi to na rękę, bałam się że będę musiała pilnować. Ale nie kazali mi nic robić przy niej, a ja tak chciałam, baa prosiłam się żebym mogła ją zabrać na spacer. A rodzice tak odmłodnieli, że szok:)

Faktycznie,trochę lat ubywa...,przynajmniej tak się czuję:)A co do menu,to więcej przekąsek niż konkretów,coś lekkiego i jeszcze raz zdrówka!