Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszku, proszku

Pytanie do proszka do prania, normalne

Polecane posty

Gość proszku, proszku

Jest sobie babcia, ma 4 dzieci, jej córka umiera, zostawia syna, jej pozostałe dzieci też mają dzieci. Owa babcia przepisuje wszystko na jednego syna, w zamian za opieke dożywotnią. Ale nie opiekuje się nią wogóle. Przepisuje wszystko na swojego syna który umiera, więc wszystko zostawia swojej żonie. I teraz pytanie czy pozostałym dzieciom, coś się należy? Czy mogą się domagać od tego jednego jakiejś kasy? chodzi tu o nie małą kase?

Gość proszku, proszku
mam nadzieje że zrozumiałaś? Jak nie to wytłumacze ci jeszcze raz.

Gość cvdfvbftgrbrba
a gdzie były te pozostałe dzieci, teraz wyciagajace łapy po niemałą kasę, gdy babcia potrzebowała pomocy i opieki?

Gość proszku, proszku
No własnie mój mąż i jego ciocia zajmują sie tą babcią. A ten co miał się nią zająć ma ją w dupie. Babcia mieszka u cioci, wymaga 24godzinnej opieki.

nalezy, testament jest wskazaniem dziedziczenia na danego czlonka rodzine ale pozostali nie zostali wydziedziczeni tylko pominieci w testamencie wiec maja prawo do dziedziczenia, idz do adwokata on ci powie co robic, na proszka bym nie liczyla :classic_cool:

Gość dobrze radzę....
pewnie, ze się należy ( dziedziczenie ustawowe w linii prostej)

Gość proszku, proszku
No i własnie chyba pójdę, bo to kurwa Ja zmieniam pampersy, a ten huj głupi zgarnął wszystko i nawet matki w szpitalu nie odwiedził. Jego dzieci też!

Gość nie proszek ale
prawnik... nie jestem proszkiem dlatego wskażę tylko drogę..."zachowek"

Każdemu dziecko należy się po rodzicach tzw. zachówek. Czyli jakaś część majątku dzielona na ilość dzieci. A więc tobie należy się dokładnie 25%. W dodatkowym prawie, dochodzą jeszcze wnuki do dzielenia majątku, ale to już rozpatrza sąd. Musisz zgłosić sprawe do sądu o powtóze "zachówek"

Gość kasandrea
Najlepsze sa plyna Ariel i Persil.

Gość nie proszek ale
nie zachówek tylko zachowek :o

Gość proszku, proszku
bo tam jest bardzo dużo ziemni, warta milion zł, On troche sprzedał a reszte przepisał synowi, który 2 lata temu umarł.

Gość rtrtertr
wsio ma rpawo do zachowku:D

Gość proszku, proszku
kurcze a jak myślisz ile taka sprawa może sie ciągnąć w sądzie?

Gość buahahhahahahahjddnfiudf
proszek zdarzyla wyszperac w necie buahahahah

Gość nie proszek ale
pytanie jeszcze czy był wyraźny zapis "w zamian za opiekę"... ponadto z prawnikiem sprawa w sądzie do wygrania;)

Myśle że z dobrym adwokatem, może to być nawet kilka tygodni :). Naprawde, najważniejszy w tej chwili to jest czas ;). Musisz iść jak najszybciej to zgłosić. Pytanie jest czy ty z pozostałym rodzeństwem chcesz odzyskać ten majątek, czy sama?!

Gość proszek indorze
daruj sobie te porady z gugli. Nikt tutaj juz nie uwierzy w twoje imaginacje, a ten blad z zachowkiem to Cie juz pogrzebal :)

Gość proszku, proszku
tylko mąż, czyli wnuk tej Babci, bo jego mama nie żyje, a druga córka tej babci powiedziała, że nie chce drzeć kotów, i to jest jej mama i zrobi dla niej wszystko.

Gość proszku, proszku
dobra dzięki za porady, bedę walczyć. Ale tak szczerze nie wiedziałam że ludzie mogą być tak podli, Jak ta babcia była w szpitalu to ani razu jej nie odwiedził. A ona ciągle o niego pytała.

Gość kasandrea
Ciezka sprawa, bo slowo sie liczy. Ten zachowek jest, ale jezeli osoba sama decyduje swoim majatkiem, to on nie istnieje. Twoja babcia pelna zmyslow podala swoja wole. Duzo osob ma prawo do zacowku po mnie, a wiec poszlam do notariusza i ich wydziedziczylam, moja wole zrobilam prawnie. Idz do adwokata i poradz sie jego .

Gość buahahhahahahahjddnfiudf
proszek proszek tepoto guglowana :D prawda boli bo debilem sie jest i prostych rzeczy napisac sie nie da buahaha