Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anime899

Kiedy można podawać dziecku krowie mleko??

Polecane posty

Mam pytanie kiedy mogę podawać synkowi krowie mleko? Chodzi mi o kaszkę w butelce np. Mój kochany maluszek kończy za dwa tygodnie roczek i nadal mamy problem z przespaniem całej nocy. Budzi się do karmienia. Dwa razy zjedliśmy normalną kolację,kaszkę zagęszczoną na mleku modyfilowanym. Ale szybko mu się znudziło i wróciliśmy do butelki:/

Gość a nie mozesz dac gotowej
kaszki na mleku modyfikowanym? Bobovita czy Nestle albo Hipp?

a pewna jesteś, że budził się z głodu? może za mało jadł w dzień? takie dziecko jest jeszcze za małe na mleko krowie

produkty bazowane na mleku krowim;sery, jogurty budynie-po 6 miesiacu zycia samo mleko krowie- po ukonczeniu roku

Gość 37890
ja podawalam od 4 miesiaca bo corka po kazdym modyfikowanym mialam kolki i wzdecia po krowim jak reką odjoł dzis ma 2 latka, jest zdrowa i wsyzstko OK

a o której godzinie je ostatni posiłek?

No własnie słyszałam że niektóre dzieci świetnie się czują po krowim,ale to taka mniejszość rodziców

Caly czas dajesz mu krowie mleko. Calutki od poczecia. Mam nadzieje, ze zrozumiesz :)

Moja siostra podawała mleko krowie w 8 miesiącu,dziecko ma już 7 lat,jest zdrowe i szczęśliwe :) Najedzone zawsze było. W 11 miesiącu spokojnie możesz podać dziecku mleko krowie, będzie najedzone. Jednak pierwsza porcja musi być malutka bo dziecko może jednak nie tolerować mleka krowiego ...

Gość mnie tam wcale nie dziwi
Martva, wyjaśnij mi proszę, po kiego grzyba siedzisz na forum macierzyńskim, skoro nie masz i nie planujesz mieć dziecka? Jak myślisz, czy twoje wypowiedzi, zwykle nie na temat, cokolwiek wnoszą do dyskusji?

moja córka ma 11mc, a juz od około dwóoch miesięcy podaje jej kakao, kluseczki lane na mleku, manne na mleku, albo przegotowane mleko z kubka. Zaczynałam od małych ilości. mleko modyfikowane pije raz na dobe na spiocha inaczej nie tknie.

Gość kjdsjfoifj
Krowie mleko jest wkazane dopiero po 2 albo 3 roku życia ze względu za dużą zawartość cholesterolu , niedoboru pewnych witamin i zbyt wielkiej ilości niektórych pierwiastków i przeciąża nerki u tak małego dziecka. Jogurty to inna sprawa i wszędzi etam gdzie mleko jest sfermentowane można bo ma inny skład i jest lepiej strawialne. Ja nie widzę problemu dlaczego by nie dawać normalnych kaszek na modyfikowanym i wątpię żeby maluch był aż tak wybredny i wyczułam że oto podano mu mleczko z kartonika czy puszki;). Jeżeli nie chcesz podawać modyfikowanego to może kupuj kozie albo mleko dla dzieci? Może wtedy będzie chciał?;). Mój synek ma dwa latka i póki co nadal pije mleko dla dzieci a wcześniej jeszcze kilka miesięcy temu pił modyfikowane i kaszki mleczne i skoro był od małego przyzwyczajony do modyfikowanego to dlaczego miałby nagle nie chceić