Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smithy

Witam mam problem

Polecane posty

Gość smithy

Czesc , mam problem ,zaczne od poczatku. Miałem tradzik w prawdzie nie wielki ,ale zdecydowalem sie na roaccutane ,brałem ten lekk przez 4,5 ms ,byly lepsze i gorsze dni ,ale teraz wyskauje mi rozne podraznienia np . gdy sie gole ,zostaja mi kropki czerwone lub nawet gulki takie a co gorsze nawet pozniej one wygladaja jak bym mila tradzik hy ,dodam ze nie mam tardziku juz to sa jakby stany zapalne ropa sie zbiera w tych grudkach i nie wiem co z tym robic ,pytałem kolege co bral ten lek on mowi ze po prostu mam sucha skore i delikatna i moze wystapic podraznienie ,bo zle kremuja twarz nie jest nawilzona i dlatego i postanowilem kremowac i co dalje to samo co jakies 3 ,4 dni wystepuje swedzenie twarzy oraz wysypka w postaci grudek jakby podraznienie , prosze wszytskich o odp i pomoc

Gość Kilcia
Dlaczego zdecydowałeś się na roaccutane?Są inne leki ( w tym i antybiotyki) tym bardziej,że piszesz że nie masz bardzo nasilonego trądziku. Jak długo go bierzesz?Na początku leczenia też były takie skutki? Jesteś pod kontrolą dermatologa?Musisz oceniać stan wątroby,ale to pewnie wiesz. Najlepszym wyjściem by było gdybyś odstawił ten lek i zobaczył jak będzie zachowywać się skóra. Mówiłeś o tych dolegliwościach dermatologowi?Ile masz lat?