Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olcia09087

Czy wypada odmówić przyjścia na wesele przez sms?

Polecane posty

Gość Olcia09087

Wolałabym to ująć w słowa, przeprosić a zarazem podziękować za pamięć. Obawiam się, że gdy zadzwonię będę musiała się zbyt wiele tłumaczyć i będzie niezręcznie.

Gość Olcia09087
:O

Gość Olcia09087
Doradźcie :)

Gość Zryta Gilówska
Znajdz sobie w necie ładny wierszyk z przeprosinami ze nie przyjdziesz i wyślij pocztą

Gość Mała_Mi24
Ekhmmm... a czy ty na miejscu zapraszających chciałabyś być tak potraktowana? To tak samo taktowne jak zerwanie z kimś przez sms :P. Jeśli bardzo, bardzo nie chcesz dzwonić, to już lepiej wysłać e-mail.

Gość kakakkak
nie wypada.. naprawde to bez szacunku .. mojego brata kumpel zaprosil smsem na slub (dobry kumpel) i nie poszedl.. :)

Gość Olcia09087
Ja na ich miejscu bym się szczerze cieszyła, że ktoś dał znać :) Nie ważne w jaki sposób ale dał bo niestety jest jak jest i mało kto raczy powiadomić, że się nie pojawi.

Gość kakakkak
zadzwon... czasem niestety trzeba sie zmagac z tlumaczeniem sie :/

Gość Miraculum5
Ludzie, a znacie minimum kultury i taktu? A oni Ci co autorko, zaproszenie też smsem wysłałi? Bo jak tak, to nie ma problemu. W każdym innym przypadku Twoje pytanie świadczy o Twoim niewychowaniu i eskaluje nietakt. Nie bądź burakiem.

Gość Olcia09087
I po co te ataki na mnie? Jakieś dziwne stwierdzenia? :) Chciałam się upewnić jak widać, póki co niczego nie napisałam, nic nie zrobiłam a pomysł z wysłaniem smsa padł, ponieważ przeraża mnie rozmowa z tą dziewczyną, ona musi wszystko wiedzieć i obawiam się, że nie skończy zawalać mnie pytaniami. Myślałam, że może jakoś tego uniknę ;)

nie wypada - ja bym się obraziła!!! kasy na zadzwonienie Ci szkoda czy nie wiesz co masz wymyślić żeby nie iść na wesele!?

Gość Olcia09087
Nie chcę mi się po prostu głupio tłumaczyć, odpowiadać na szereg pytań. To tyle..

Gość Olcia09087
Aha, i jednak zadzwonię. :)

zazwyczaj jest panna młoda i pan młody jeśli nie chcesz dzwonić do panny młodej to zadzwoń do pana młodego!!!!!!! przedstaw się i powiedz że nie przyjdziesz na wesele bo.... i podziękuj za zaproszenia ale koniecznie zadzwoń! a w ogóle to ile Ty masz lat?

Gość Olcia09087
Czy to ważne? Aż taka młoda nie jestem choć szkoda. Może i głupi był ten pomysł z smsem ale pierwsze co on przyszedł mi na myśl.. Numer jest podany tylko do tej dziewczyny. Jakoś to przeżyję.

to dzwoń do niej i się przedstaw powiedz co i jak i że dziękujesz i to tyle w tym temacie - teraz może jest w pracy to nie będzie może miała czasu na zadawanie pytań

Gość Olcia09087
Jest w pracy i niestety nie odbierze, nie ma takiej możliwości ale mam czas na odpowiedź jeszcze więc sobie poradzę. Ty widzę, że w sierpniu ślubujesz zatem wszystkiego dobrego na nowej drodze życia. :)

tak ja w sierpni dlatego pisałam że jakby ktoś mi wysłał sms-a "cześć na wesele nie przyjdę dzięki za zaproszenie" to bym się raczej obraziła ... a za życzenia dziękuję . mam nadzieję że przyszła panna młoda do której będziesz dzwonić nie zawali cię stertą pytań :)

Gość Miraculum5
Ale co się boisz tłumaczenia? NIE MASZ obowiązku spowiadania się czemu Cię nie będzie, a dlaczego, a przez co etc.. Powiedz grzecznie, ze nie możesz ze względu na sprawy, o których nie chcesz rozmawiać i już. A jak zacznie wypytywać powtórz.

Gość Olcia09087
Tak ale to typ wyjątkowej, wścibskiej kobiety więc będzie ciężko. Ona pewnych rzeczy nie rozumie i już :)

Odmówić przed sms to duży nietakt. Myślę, że nie chciałabyś być potraktowana w ten sposób. Zadzwoń i powiedz, że niestety nie będziesz mogła przyjść z ważnych dla Ciebie powodów, życz świetnej zabawy i powiedz, że postarasz się to jakoś zrekompensować. Jak będzie wypytywać to powiedz, że to nizbyt przyjemna dla Ciebie sprawa i nie chcesz za bardzo w tym momencie o tym mówić. Zwykle jest tak, że gościom się nie chce albo nie mają pieniędzy, albo im szkoda wydać, albo brak partnera itp. (i młodzi o tym wiedzą:P) ale i tak należy się trochę pogimnastykować z odmową. Po ślubie wyślij ładną kartkę z jakimiś miłymi, wylewnymi życzeniami;)

Gość myślę, że najpiekniejsze dni
proste, nie wypada, powinnaś zadzwonić, nie musisz się tłumaczyć, nie robisz niczego złego, każdy ma prawo iść i nie iść ale swoją decyzję powiedz kulturalnie i przez telefon ale niesms!

Gość huor
wg mnie to nie jest problem. byłyby pytanie: a dlaczego? a może jednak, ale jesteś. po co sie stresować. ja bym nie miala nic przeciwko jakby mi ktoś odmowil w ten sposób. Może co innego jak to ślub ciotki, ale jak kolezanka czy kuzynka to nie ma sie co przejmowac. Nie przesadzajcie już z tą kulturą.

Gość huor
a Ty ewunia to jakaś strasznie obrażalska jesteś, naprawdę są wieksze problemy niż wysylanie sms, a nie telefon. jejka.

nom może i tak - ale żeby dorosła kobieta pisała sms-a ?? to chyba trochę głupio wygląda!! jak dostanę sms-a od kogoś z wiadomością czy przyjdzie czy nie to napiszę wam jaka była moja reakcja :)

Gość harmid
w życiu by mi nie przyszlo do głowy, żeby sie obrazac za to, ze ktos mi odmowil sms-em.

Gość tenitamten
Podziękuj telefonicznie za zaproszenie i powiedz, ze niestety, nie będziesz na weselu w powodów osobistych. Jak zapyta dlaczego, to powtórz, że z powodów osobistych. Jak zapyta z jakich, to odpowiedz, że z osobistych. Przetrzymasz te tłumaczenia, jeżeli na każde pytanie odpowiesz: z osobistych. :D

Gość jesteś zerem
wyliz mi buty śmieciu 🖐️