Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zolw

Ile odkladacie w UK???

Polecane posty

Gość zolw

Jak w pytaniu.Ile jestescie w stanie odlazyc w UK na miesiac ? Sama jestem tu juz 4 rok i z przerazeniem zauwazam ,ze coraz mniej... Ceny strasznie poszly w gore.Szczegolnie jedzenie i paliwo.

Gość nic...
:D

Gość courtney17196
mieszkam z synem w wieku szkolnym-odkladam ok. 800 funtow-jest coraz gorzej ale jakos daje rade odlozyc te kwote dla niego na przyszlosc

Gość pakujecie sie
ja tylko 200 na miesia , a moglabym wiecej -200 co mies. wydaje na buty , ktorych nigdy nie zaloze i oddaje je na charity w pudelkach -450 wydaje na fajki i babskie zloty -200 wydaje na ciuchy co miesiac , a chodze tylko w ulubionych ciuchach -uzywam tylko kosmetyki chanel i diora , a moglabym sobie oszczedzic ogolnie masakra

Gość grypsikkk
ja tam nie odkladam nic niestety bo place duzo za czynsz ale mam dla siebie cala chate i nie dziele z zadnym buractwem, mam tez swoje hobby na ktore nie szkoda mi kasy, ale jestem szczesliwy bo mimo, ze nei zarabiam kokosow mam prace kotra lubie, moj znajomy skarpeciarz odklada co miesiac ponad 700f ale zydzi na wszystkim, od 8 lat w londynie a w zyciu nie byl na dyskotece czy w pubie bo szkoda mu kasy, lepiej napic sie w domu szczegolnie jak rodzina przysle paczke

Gość lkkkklll
odkladamy z mezem 3tys f miesiecznie,tylko on preacuje, ja siedze w domu z dziecmi, no i na ciuchy tez za duzo wydaje:(

Gość 2 lata w UK
mam ok 2000 funtow oszczednosci. mialam duzo wiecej ale a to samochod kupilam, a to sama postanowilam zamieszkac itp zalezy jakie zycie sie prowadzi, co sie ma i takie tam ja odkladam ok 150-200 miesiecznie ale potem jak mam wiecej wydatkow to ni eoszczedzam w ogole, albo korzystam jeszcze z oszczednosci...

Gość basenowawiedzma
ha ha ha , 3 tysiace , to ja za prad place , zeby wode w basenie podgrzac.

Gość lkkkklll
na zycie idzie nam kolo 2tys f a reszta czeka, co w tym dziwnego?

Gość mariolka ze wsi
Ja odkładam 150-200 , bo zawsze mam jakiś wydatek.Ale nie oszczedzam na jedzeniu , rachunkach , czy wypadach , studia mnie tez kosztuja.Poza tym remont duzo pochlonal i zmiana samochodu.Z męzem tak raz do roku wyjezdzamy.Tylko w tym roku nigdzie nie jedziemy ze wzg na wydatki...

Gość 3 tysiace na ciuchy wydaje
3 tysiace to ja na ciuchy wydaje...

Gość A ja to na
Waciki

Gość pomarańczowa sukienkaa
odkładamy sporo, bo aktualnie ok. 1400-1500 funtów na miesiąc:) no ale też zarabiamy więcej niż przeciętnie niedawno kupiliśmy mieszkanie w Polsce, za 220 tys zł, za gotówkę zarobioną własnie w UK.

Gość makademi
lkkkklll- jestes szalona.Myslisz ze ci uwierze ze twoj maz zarabia ponad 4 tys. funtow na miesiac ??? idz sie lecz

Gość zolta pokrzywa
Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaa napewno.

Gość nie odkladamy nic
mamy dziecko i tylko jedno z nas pracuje. Wczesniej udawalo mi sie odlozyc 300-500 funtow mies.

Gość kittkatt
ja mieszkam w pubie, w ktorym pracuje za darmo... ale mam juz dosc. chce sie wyprowadzic.Zero prywatnosci...

Gość abdul mah madin
yebac UK i patalachow co tam siedza.Tylko yebana patologia wyjezdza z kraju i dobrze nareszcie jest spokoj

Gość kittkatt
Patologia to sie wypowiedziala wyzej...

Gość Ojapierrr
lkkkklll- jestes szalona.Myslisz ze ci uwierze ze twoj maz zarabia ponad 4 tys. funtow na miesiac ??? idz sie lecz Raczej pięć ...:o

Gość pewnie i tyle nie zarabia,
ale dlaczego was to tak dziwi i szokuje,że MOZNA tyle zarabiać? mój mąz zarabia ok 3 tys, ale jest młody, więc pewnie za pare lat dociagnał by do 4, jesli zostaniemy w UK. ja zarabiam trochę mniej, ale nie przemęczam sie. po prostu pracujemy w dobrych branżach, dużych stabilnych rozwijających się firmach, i tyle. nie każdy w UK jest po zawódowce i zającuje w fabryce albo na farmie za 6 na godzinę - uwierzcie. przydałyby Wam się szersze perspektywy:)

Gość pewnie i tyle nie zarabia,
i kwoty wyższe niż standardowe 1000 na reke naprawdę mnie nie dziwią:) dziwi mnie natomiast fakt, po co siedzieć za granicą i "zżynać" cwaniaka i bogacza na urlopach w Polsce, gdy de facto wychodzi się na 0, czy nawet na minus... w ogole jak można tak żyć mając 0 na koncie, nic na czarną godzinę nie odkładać, nie mieć rezerw żadnych? mnie to właśnie wydaje się irracjonalne:P

Gość co takiego twoj maz robi
ze zarabia 3tys? to by oznaczalo, za zarabia ok 55k na rok przed podatkiem. Musialby miec naprawde dobre kwalifikacje, nie najlepsze bo najlepsze przynosza 100k na rok.

Gość Poprostu wiemy
Ile się zarabia legalnie w UK. Przecietnie nawet Anglicy tyle nie zarabiają a już by Polakowi płacili haha

Gość rain over me
ech... naprawdę myślicie, że np audytorzy finansowi w City tyle nie zarabiają?? bankowcy na managerskich stanowiskach w Londynie? lekarze anastezjolodzy, główni księgowi z dużym stażem? managerowie transportu, chocby w DHL? programiści z doświadczeniem? myślicie, że nie ma wśród nich Polaków? to mało wiecie...:)

Gość zarabiają i git
A ich zony siedzą na kafeterii :D

Gość kittkatt
ile to wychdzi procentowo? 2% bankowcow i 98% reszta... i nie wszyscy sa po zawodowkach kolezanko.Duzzzza czesc to osoby po studiach

Mój znajomy Polak zarabia 150 tys rocznie, pracuje w Google, mam tez dwoch znajomych co zarabiaja kolo 100 tys pracuja na wysokich stanowiskach w bankach, wiec nie wiem czemu się dziwić i nie wierzyć ze ktoś może 4 tys miesiecznie zarobić, nie wszyscy co tu przyjeżdżają pracują za najniższa stawkę .