Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość confuseddddddddddd

Kłucie w różnych miejsach- pomóżcie, co to:(

Polecane posty

Gość confuseddddddddddd

Dziewczyny, ostatnio baardzo dużo się stresuje, tzn non stop upoczywie mnie męczą pewny mysli i zaczęły się u mnie takie bole ktore w zasadzie wystepuja w calej klatce piersiowej i brzuchu w róznych miejsach i trwaja chwile, mijaja i przechodza potem w inne miejsce. Najczęsciej odczuwam je w prawym i lewym boku zarówno wysoko przy piersiach,jak i nizej w okolicach pepka, po srodku tam gdzie zoladek, plecy na roznych wysokosiach. 3 msce temu mialam cesarkę. A z tym zoladkiem to wlasnie mam tak jak w temacie,mija po wypisciu cielego czegos. Ma ktos takis pomysl co to moze byc. Do tego jak sie zestresuje, tj pomysle o meczacej mnie sprawie,to lece do kibelka... Nie mdli mnie, nie wymiotuje,tylko mam wyzej wymienione objawy.

Gość hbkbhh
co w tym smiesznego?

Gość mikiJAKS
nerwica, u mojego brata tak samo biegunka, potem pojawiła się krew w stolcu i okazało sie ze ma WZJ, teraz pilnuje chemoprewencji i cieszy z życia bez większego stresu bo to nic nie daje tylko zdrowie na tym ubolewa

Gość DONKA$$$$
to tak 3 dni przed smiercia:D

Gość też tak czasem mam
Tez tak czasem mam,dużo kawy, stres- wtedy wiem, że brakuje mi magnezu. Magnez i witamina B6. Jak nie przejdzie po kilku dniach to lekarz. Mi pomaga:)

Gość maleństwo7890
najważniejsze dla zdiagnozowania tego bólu jest określenie jak Cię boli i kiedy, czy masz gorączkę, czy masz krew w kale itp. -idż do lekarza bo nikt na forum nie stwierdzi Ci ze masz zapalenie jelita

Gość jollaaska
ale co sugerujesz że może mieć coś z jelitami? faktem jest że to bardzo wrażliwe miejsce na naszej mapie ciała, to gastrolog

Gość mikiJAKS
nie panikujmy do wrzodziejący jelit to jeszcze chyba daleko a zresztą jest na to bardzo dobry lek w postaci asamaxu zawierający mesalazynę

Gość maleństwo7890
Chemoprewencja stosowanie naturalnych lub syntetycznych substancji w celu zahamowania, odwrócenia lub opóźnienia procesu kancerogenezy. Chemoprewencję realizuje się poprzez zapobieganie przekształcania rozwijającego się nowotworu w złośliwą formę rakową. W przeciwieństwie do chemioterapii, chemoprewencja ingeruje we wczesne etapy procesu nowotworzenia przede wszystkim hamuje inicjację i promocję. Zapobieganie inicjacji kancerogenezy polega między innymi na ingerowaniu w metabolizm czynników rakotwórczych poprzez zahamowanie ich aktywacji do aktywnych metabolitów i/lub pobudzanie detoksykacji. Duże znaczenie ma w tym kontekście modulacja działania enzymów, szczególnie z rodziny CYP450, odpowiedzialnych w dużej mierze za metabolizm ksenobiotyków. z wikipedii