Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ej sorry

moze z ta zdrowa niedostepnoscia to rzeczywiscie prawda?

Polecane posty

Gość ej sorry

fragment z "Dama kameliowa' Aleksander Dumas: "[...]-Niech pan pojdzie ze mna, przedstawie pana. -Moze przedtem pozwoli ja pan o pozwolenie. -Och, na Boga, z nia nie trzeba robic ceremonii. Niech pan idzie ze mna. Slowa te sprawily mi przykrosc. Drzalem na mysl, ze Malgorzata moze nie zaslugiwac na to, co dla niej czulem. W ksiazce Alfonsa Karra, zatytulowanej Am Rauchen, wystepuje mezczyzna, ktory pewnego wieczora sledzi kobiete bardzo piekna i elegancka. Zakochal sie w niej od pierwszego wejrzenia. Aby ucalowac jej reke, zdolny jest do wszystkiego:czuje w sobie sile, wole i odwage, aby wszystko przedsiewziac, wszystko zdobyc, wszystkiego dokonac. Zaledwie osmiela sie spojrzec na jej wytworna stope, ktora odslania, aby nie powalac sobie sukni. I podczas gdy marzy o tym, co moglby uczynic, aby posiasc te kobiete, ona zatrzymuje sie na rogu ulicy i zapytuje go, czy chce pojsc do niej na gore. On odwraca glowe, przechodzi przez jezdnie i bardzo smutny wraca do domu. Przypomnialem sobie ten epizod, gdyz i ja, gotow cierpiec dla tej kobiety, obawialem sie, by nie przystala na mnie zbyt szybko, obawialem sie, dajac mi skwapliwie milosc, ktora wolalbym oplacic dlugim oczekiwaniem lub wielka ofiara. Tacy juz jestemy, my, mezczyzni.[...] Wreszcie, gdyby mi powiedziano:"Posiadziesz te kobiete dzis wieczor, a jutro bedziesz zabity"-zgodzilbym sie natychmiast. Gdyby mi powiedziano:"Daj dziesiec funtow, a bedziesz jej kochankiem"-odmowilbym i rozplakalbym sie jak dziecko, przed ktorym po przebudzeniu rozwiewa sie zaczarowany zamek, widziany we snie.[...]" Tak mi sie spodobal ten fragment ksiazki, gdyz zawiera spora madosc:) Jesli chcemy, by facet potraktowac relacje z nami powqznie wstrzymamy go troche. Moze rzeczywiscie, jesli to ma byc po prostu przelotn znajomosc, to nie ma co sobie odmawiac przyjemnosci, jednak jesli chcemy czegos powaznego, lepiej zaczekac? jakie jest Wasze zdanie w tym temacie? oczywiscie wiem, ze zdarzaja sie wyjatki i, ze zwiazki zawartwe od "dupy strony" przeradzaja sie w cos fajnego, ale to sa wlansie wyjatki, ktore chyba potwierdzaja regule.

Gość ej sorry
?:)

Gość ja mam hantelki
.

Gość moze i prawda
cos w tym jest

Gość tez mysle nad
up

Gość ujbjbju
jestesm za !