Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylvvvka

Kupiłam laptopa i nie umiem go otworzyć

Polecane posty

Gość sylvvvka

Acer AS7540G Nie umiem otworzyć klapki laptopa. Czy trzeba to zrobić jakoś na siłę czy jak? Druga sprawa to jak z ładowaniem akumulatora? Czy trzeba ładować osobno czy w trakcie podłączenia do prądu sam się ładuje? No i czy pierwsze ładowanie jakoś długie musi być czy co? Pomóżcie, to mój pierwszy laptop :( http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Acer-Aspire-7540G.36611.0.html

Gość hmm - z przodu masz taki
przycisk, który przeuswasz w prawo i otwierasz klapę. Podłaczasz ładowarkę do prądu i z tyłu do laptopa. Włączasz przycisk "start" na górze po prawej nad klawiszem Del. :)

Gość Kutanganangartel
Tam nie ma przycisku. Po prostu podnosi się klapkę.

w moim acerze jest 5620Z. Jeśli nie ma przycisku to jaki problem z otwarciem? Rozumiem, że jaja sobie robisz z nas?

Gość sylvvvka
Trochę skomplikowane to ładowanie, ale spróbuję. Póki co co klapki nie umiem otworzyć. Ten przycisk nie przesuwa się w prawo. Tutaj zdjęcie. Z obydwu strona są takie same zatrzaski. http://images38.fotosik.pl/983/de2d1d07b0bfab35.jpg Na siłę trzeba?

Gość sylvvvka
Samymi palcami to nie daję rady. Czy to podważyć czymś? Ale to bez sensu. Jakoś sobie nie wyobrażam, żeby ludzie nosili śrubokręty przy sobie jak mają laptopy w pracy czy na studiach czy gdzieś tam.

pokazujesz tył laptopa. Odwróć go i poszukaj klapki do przesunięcia. Wiem, że to idiotyczne, że ci odpisuję wierząc, że to nie prowo :) Ale leje za oknem i nie mam nic innego do roboty. Miłego dnia

Gość sylvvvka
hmm - z przodu masz taki - dzięki za odpowiedź. Faktycznie otwierałam z drugiej strony. Zmyliłem mnie napis na klapie, bo powinien być odwrócony o 180- stopni. Okazuje się, że klapę normalnie się otwiera, nawet nie ma tam żadnego zabezpieczenia. Teraz nie wiem jak z tym ładowaniem. Jak laptop działa podłączony do prądu to automatycznie się ładuje akumulator tak?

Gość sylvvvka
Dzięki wszystjim. Już mniej więcej działa, teraz tylko robi mi instalacje jakieś, ale coś długo to trwa.

Gość no tak bo mamusia to z
bez podłączonej na stałe ładowarki laptop działa góra 2 godziny :)

Gość sylvvvka
Bardzo fajnie działa ten laptok, nawet ma kamerkę :)