Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fghjkm,

Pytanie do mam. WAZNE.

Polecane posty

Gość fghjkm,

Czy Wasze dzieci mają na szyjce i główce takie "gulki"? Jestem prawie pewna, że są to węzły chłonne, ale dziś wyszedł jej kolejny. Była kilka dni temu przeziebiona, więc to pewnie dtatego, ale martwie się trochę. Córka ma dwa na główce (na dole tak jakby nad karkiem) z obu stron, i po dwa z obu stron szyjki. W poniedziałek idę do lekarza z nią, ale szukam w internecie czegoś co mnie uspokoi...

Gość lubilubilbui
nie mam pojecia co to. moja corka przez 3,5 roku tez nigdy nie miala.

Gość fghjkm,
Córka ma 9 miesięcy, Zapomniałam dodać , ze te kuleczki są ruchome pod palcami.

Gość mamacóreczki
moja mała ma taką gulke na karczku ale z tyłu jak si nachyla to ją widac pod palcem tez ucieka

Trudno powiedzieć,mogą to być powiększone węzły po infekcji,ale może to być coś poważniejszego,ale po co straszyć?Jutro się dowiesz,cierpliwości i nie martw się na zapas...

Gość fghjkm,
antywszystko a ile Twój dzieciaczek miał tych węzełków? Moja ma kilka w tym właśnie na dole czaszki tak gdzie są takie dwa wybrzuszenia to na każdym z nich ma po jednym i na szyjce.

Gość fghjkm,
up mamusie

To węzełki, naturalna obrona organizmu, zwłaszcza po chorobie lubią się pokazywać nowe. Można się martwić jeśli ich średnica jest większa niż 1 cm. Wtedy należy udać się do lekarza, jeśli są mniejsze nie ma co się martwić, mogą się utrzymywać długo, ale nie ma powodów do obaw, kiedyś znikną na pewno same.