Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniusia102128

Ciąża czy nie ciąża?!

Polecane posty

Gość aniusia102128

Witam kobietki, mam taki problem, z mężem staraliśmy sie o dzidziusia, spuzniający sie okres dał nam nadzieję że sie udało, ale po dziesięciu dniach spużnienia sie zaczełam krwawić, wyglądało na normalną @. Niestety trwało to tylko trzy dni...czy możliwe że jednak jestem w ciązy? oczywiście w dniu spodziewanej @ robiłam test, ale wyszedł negatywnie, a lekarz stwierdził, że pomału mogą wzrastać hormony i test mógł pokazać fałyszywy wynik negatywny, nie wiem co mam o tym myśleć, może któraś z was też tak miała?

Gość 4tech ssss
wg mnie poronilas samoistnie i nawet o tym nie wiesz. aczkolwiek test negatywny wiec moze tylko okres sie spoznil....? dla pewnosci zrobi dwa razy bete

Gość aniusia102128
Tylko @ zawsze u mnie trwała ok sześciu dni a nie trzy i nagle koniec jak ręką odjął

Gość Gosiaczkowo
nikt Ci tutaj nie pomoże, zrób test, jeśli masz wątpliwości, a najlepiej hcg które da 100%pewności

Gość 4tech ssss
aniusia102128 Ja jestem po przejściach i mówię Ci nie rób sobie nadziei ale dla świetgo spokoju zrob sobie np. jutro beta hcg i w środę zrób jeszcze raz. Jeśliw wynik będzie 2x większy od poniedziałkowego badania to goń do lekarza.

Gość aniusia102128
Wiem że nikt mi tu nie powie czy to ciąża czy nie, test zrobie napewno jutro, a narazie chciała bym tylko wiedzieć czy któraś z was miała podobnie kiedy zaszła w ciąże

Gość 4tech ssss
z testu ciazowego nic nie bedzie. bo jesli bylas w ciazy (krwawienie wystapilo) to test bedzie pokazywac pozytywnie do 2 tygodni po poronieniu. Więc to nie ma sensu.

Gość 4tech ssss
ja tak mialam dwa razy. i teraz jestem w ciazy zaczynam 4miesiac

Gość aniusia102128
No to gratuluje! mam jeszcze nadzieje, naczytałam sie że czasem krawawienie podobne do miesiączki może wystąpić i jest to dość normalne...cóż zobaczymy

Gość 4tech ssss
moze byc normalne ale kazde krwawienie jest niebezpieczne w ciazy. ja jeszcze gartulacji nie przyjmuje - dopiero wtedy jak dziecko bede miala na rekach. juz 3 ciaze stracilam wiec jestem przezorna okropnie i ostraozna

Gość waga73
Młoda,lec po test a potem do lekarza.Jesli jestes w ciązy to nie panikuj(no wiem,ze łatwo mi tak powiedziec).Powiem Ci ,ze ciaża to nie tragedia i wiem to z własnego doswiadczenia.Tragedią jest śmierc bliskiej osoby,ciężka choroba.Ciąża to przy tym pryszcz

Gość waga73
4tech ssss U nie 22 tydzien i tez się boję co bedzie dalej bo jest spory krwiak na kosmówce.To 3 ciaża,mam 18letnią córką i 27miesięcznego synka

Gość 4tech ssss
waga73, no widzisz ale ty masz dwoje dzieciatek a ja.... ;( juz nie mam sil. to moja ostatnia proba. szprycuje sie lekami i zastrzykami- zobaczymy. a ty jestes na polmetku takze bedzie dobrze musisz lezec to moze sie sam wchlonie

Gość aniusia102128
mi poronienie zawsze kojarzyło sie z dużym krwawieniem, dlatego to trzy dniowe coś mnie tak zastanawia...zrobie test, jeśli wyjdzie pozytywny ( a mam jeszcze taką nadzieje) polece do lekarza i mam nadzieje że wszystko bedzie oki.

Szkoda kasy na testey ciążowe. Zrób beta hcg, chociaż wg mnie doszło do poronienia - jeśli byłaś w ciąży. Możesz zrobić test ale co z tego - będzie pozytywny pójdziesz do lekarza a jak będzie dalej negatywny to dostałaś okres. Nawet jak poroniłaś to długo będzie pokazywać pozytywny http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4548689

A mi sie wydaje niestety ze tylko okres ci sie przesunal i tyle.Zanim zaszlam w ciazse mialam normalne okresy 5 cio dniowe, a potem nagle skrocily sie do nawet 1 dnia i to wcale nie oznaczalo ciazy, ewentualnie problem z hormonami albo przesunieta owulacja i tyle. jesli bys poronila samoistnie to test raczej i tak ciaze by wykazywal, wiec raczej w ciazy nie jestes.