Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Haszzzzzzz

Po co ta podwiązka?

Polecane posty

Gość Haszzzzzzz

Po co nakłada się ta podwiązkę? Jaki to ma cel?

Dobre pytanie. Pewnie po to, żeby ładnie na filmie wyglądało, jeszcze w zwolnionym tempie. Beznadzieja...

Gość to tak samo jak po co
podwiazka na studniówkę, nie chcesz to nie zakładaj, proste

Ja zakładałam po to żeby mieć co rzucić na oczepinach :) Nie miałam welonu a zamiast bukietu jedną różę i dlatego rzucałam tą podwiązkę :) A zakłada sie ją podobno na szczęście i dlatego ma być niebieska :p

Gość effy.
ojeju. Na ślub się zakłada niebieską podwiązke by mieć coś niebieskiego coś starego coś nowego coś pozyczonego coś niebieskiego A jesli ktos ma białą to nie wiem po co

Gość asdf78
niebieska podwiazka ma zapewnic wiernosc meza

Gość ciekaweeeeeeee
"Każda panna młoda powinna ją mieć na sobie w dniu ślubu, ukrytą pod ślubną suknią, noszoną zawsze na lewej nodze i nie powinna zdejmować jej aż do nocy poślubnej" więc rzucanie nią odpada ;D

Hej dziewczyny a ja mam takie może nie typowe pytanie które nie daje mi spokoju od dnia ślubu (20.08.2011) Chodzi o to,że przed wejściem do kościola zsunęła mi sie z nogi podwiązka i zostala przed kościołem bo nawet nie wiedziałam,że mi spadła,teściowa ją zabrała bo zauważyła to.Nigdzie nie mogę znaleźć co to może oznaczać,może to tylko zabobon ale nie daje mi spokoju.Co Wyy o tym myślicie? :)

Gość gość
ja nie mialam podiwazki a podobno jest po to by wabic meżczyzne w przypadku slubu - męża. zdjac ja mozna w noc poslubna. nie powinnas sie przejmowac tym ze ja zgubilm, jezeli uwiodlas mea w noc poslubna be ego atrybutu to odczytaj to tak ze nie byla ci n najwidoczniej potrzebna ;) tu znalazlam piekne podwiazki do slubu, ja niestety zapomnialam o kupnie i nie mialam w dniu ślubu http://inspirowanewesele.pl/podwiazki-do-slubu/ a jak patrze na te zdjęcia to żałuje ze nie mialam takiego cacka na nodze :)

Gość gość
"niebieska podwiazka ma zapewnic wiernosc meza" Na pewno zapewni :p

Gość gość
Nie miałam, nie widzę sensu zakładać podwiązki do pończoch samonośnych, i rzucanie bielizną też jak dla mnie średnie jest...

Gość gość
Ja miałam podwiązkę na studniówce i NIGDY WIĘCEJ. Ściągnęłam to cholerstwo szybciej, niż założyłam. Strasznie niewygodne, zsuwa się, przekręca. Za rok wychodzę za mąż i podwiązki nie przewiduję.

Gość elwva
Z podwiązką to po prostu jest taki zwyczaj. Chyba każda Panna młoda i dziewczyna idąca na studniówkę ma podwiązkę. Ja w styczniu będę mieć studniówkę i planuję taką z ustami założyć: http://partytajm.com.pl/pl/p/Podwiazka-czerwona-z-ustami/531, bo na studniówkę musi być czerwona, na ślub niebieska.

Gość gość
Z tym niebieskim na ślub, to zwyczaj krajów anglosaskich, na chama przekładany na polski grunt przez zagraniczne czasopisma. Można sobie darować. Coś starego, pożyczonego, niebieskiego... tego w Polsce nie było.

Gość Ślubna podwiązka ive
Podwiązka ma "gwarantować" szczęście, zgodę i namiętność w małżeństwie. Należy pamiętać by założyć ja na lewa nogę.