Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zmartwiona dlaczego?

czy mogę być w ciąży?

Polecane posty

witam... jestem tu nowa... być może już kiedyś takie pytanie się pojawiło... zrobiłam test ciążowy w dniu spodziewanej miesiączki... wyszły dwie kreski z tym że druga dużo jaśniejsza od kontrolnej... okres spóźnił mi się 5 dni ale dostałam... dodam że boli mnie od czasu do czasu dół brzucha i trochę kręgosłup... poza tym mam wrażliwe piersi... czy pomimo tego że okres się pojawił mogę być w ciąży? proszę o szybką odpowiedź.

Gość obeznanyzgównem
to nie okres, a plamienie by było

Gość diva25
a moze poroniłas:(?

Gość :)(
ciaża biochemiczna??

Gość diva25
a robiłas cos zeby ten okres dostac?

Gość anusiakowy
brała tabletki na odrobaczenie, działają poronnie

Gość diva25
Mi się wydaje że skoro test wyszedł pozytywny to znaczy ciąża- rzadko się zdarza żeby się test pomylił (w drugą stronę owszem). Nie czekaj na drugi test tylko idź do gina.

nie robiłam nic żeby dostać okres... po prostu czekałam.. zawsze cykl miałam regularny i teraz w dniu spodziewanej miesiączki zrobiłam test a 5 dni po terminie dostałam...

Gość diva25
Dlatego idz do ginekologa

Gość Szampon Provitalift
Jezeli ak jak napisalas, pobolewa Cie kregoslup to jestes w ciazy

Szansa zawsze jest. Będziemy trzymali kciuki Wczoraj rąbałem drewno bez rękawiczek, czy jest szansa że będę miał odciski ? Zadajesz denne pytania autorko i dziwisz się, że robią sobie z ciebie jaja.

Gość kobitanoo
oczywiscie,ze mozesz byc w ciazy, sa 2 opcje albo byla to ciaza biochemiczna i wlasnie nastapilo naturalne poronienie, albo to plamienie zagrazajace ciazy. Moze tez byc tak,ze to okres i to czasem sie zdarza w ciazy. Drugiego testu nie ma sensu robic, bo nawet po poronieniu jeszcze przez chyba 2 tygodnie hormon w organizmie jest obecny. Raczej idz jak najszybciej do lekarza.

Gość moim zdaniem to Ty
bardzo możliwe , że jesteś w ciąży. Czytałaś ulotkę testu? Nawet słaba kreska oznacza , że test jest pozytywny. Mało tego test mylić się może z reguły w przypadku negatywu . Jeśli wynik jest pozytywny to znaczy , że hormon HCG już się wytworzył, no chyba , że brałaś jakieś leki. A co do tego, że masz okres . To czasem sie zdarza , ze kobiety w ciąży jeszcze miesiączkują przez jakiś czas. Oczywiście nie jestem lekarzem no i tak mnie się to widzi. Najlepiej jeśli zrobisz test z krwi. Jest dużo pewniejszy niż ten z moczu./

i sądzisz, że tu powiemy ci więcej niż ginekolog. Podczas seksu z najlepszym zabezpieczeniem, albo seksu bez wkładania tez można zajść w ciążę. Wystarczy żebym podotykał swojego wacka, a potem twoją dziurkę. Proszę nie kompromisuj się już. Idź do lekarza i będziesz mądrzejsza od nas wszystkich po wizycie.