Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Śpiąca_Królewna

pytanie o alimenty

Polecane posty

Sytuacja wygląda tak: mój chłopak powinien płacić alimenty na swojego syna z pierwszego małżeństwa w wysokości 400zł, ale od pewnego czasu tego nie robi (ok. roku). Nie wiem jak to teraz wygląda czy fundusz alimentacyjny teraz za niego płaci?

Gość Mam bliźniaki
Dług rośnie Śpiąca królewno:)

Gość łola - ł0la
Zapewne fundusz za niego płaci. Dług rośnie. Alimenciarz cholerny.

jesli nie bedzie placil to komornik mu wjedzie na pobory, a jesli nie ma dochodow to fundusz za niego zaplaci. tylko ze pozniej jak podejmie prace bedzie musial funduszowi oddac kase.

Gość ruanda
Nie wiadomo, czy fundusz coś wypłaca, bo nie wiadomo, czy matka dziecka spełnia kryteria. Nie każdy się załapuje, praktycznie trzeba głodem przymierać żeby się na wypłatę załapać.

Gość krzysztofek
jesli nie płaci fundusz to dług i tak rośnie. Nawet za 20 ,30 lat będzie musiał oddać łącznie z odsetkami. Komornik wejdzie mu na pensje a nastepnie na rente czy emeryturę. Przez niepłacenie bedzie miał kłopoty-moga mu zabrac prawo jazdy,wpiszą go na listę dłuzników-nie bedzie mógł wziąć kredytu ,abonamentu na tv czy telefon-wszystko i zawsze będzie musiał ukrywać fe z takim gnojem!!! myslisz że on twoje dziecko i ciebie potraktuje inaczej? ZAPOMNIJ!! to kawał chuja!! Spłodził dziecko i unika płacenia-ścierwo

Gość I ty jeszcze
z nim jesteś? Aż tak się zagubiłaś?