Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przyszłamamussssia

Obniżenie brzuch - kiedy ?

Polecane posty

Gość Przyszłamamussssia

Jestem w 37 tygodniu ciąży ale jeszcze nie widzę aby obniżył mi się w jakikolwiek sposób brzuszek ? Termin mam za 3 tygodnie juz nie całe ale tak jak mówie narazie nic nie wskazuje na to, że to już tak blisko. Po czym poznam wogóle obniżenie brzucha ?

Gość brzuchowa
mi brzuch nie obniżył sie wogóle do samego konca ciązy. nie sugeruj się że już powinien się obniżyć każda kobieta jest inna, każde dziecko i brzuch tez..... Pozdrawiam i życzę szczęśliwego rozwiązania:)

Gość Przyszłamamussssia
No proszę a ja myślałam, że każdemu tak się obniża. Wszyscy mi mówią, że brzuch jest jeszcze wysoko to jeszcze hoho do porodu. Czyli jednak niekoniecznie musi opaść.

Gość tututryrurhd
ja tez jestem w 37tc brzuch mi sie obnizyl gdzies od 1,5 tyg jest nizej na kiedy termin?:) ja na 18.08

Gość Przyszłamamussssia
Termin na 14 sierpnia ale tak jak mówię brzusio wysoooko :) Zazdroszczę w każdym razie, też bym chciała widzieć juz jakies oznaki porodu :) Jedyne co mam to skurcze, co jakiś czas, podczas skurczów twardnieje mi brzusio i odczuwam coś podobnego jak oznaki zbliżającej się miesiączki. Ale skurcze są rzadkie, kilka razy dziennie.

w obu ciązach praktycznie nic się nie obniżyło wizualnie, no ale położna powiedziała że widzi że się obniżył, więc może ja sie nie znam :P generalnie zgaga do samego porodu, a niby miała przejść jak sie brzuch opuści :P

Gość tututryrurhd
a ogolnie jak samopoczucie? mnie najbardziej dokucza klucie pod prawym zebrem... :(:( pierwsza twoja ciaza?

Gość 40 tc
Mnie został tydzień, a nic się nie obniżyło:( Brzuch wysoko, jak piłka:O

Gość tututryrurhd
babcia mojego meza ostatnio stwierdzila ze jesli miedzy biust a brzuch wejdzie reka w najgrubszym miejscu przy lokciu to znaczy ze juz porod na dniach :P:):)

Gość tututryrurhd
mnie sie obnizyl latwiej oddychac ale z 2 strony ciagle chce mi sie siku :(:(

Gość Przyszłamamussssia
Tak, to moja piersza ciąża. Teraz kiedy upał trochę zelżał jest oki ale kiedy było goraco to nie byłam w stanie stanąć na nogach, takie miałam opuchniete kostki!!!! Wogóle nie dało się wyczuć gdzie mam kostkę :) Teraz czuje się powiedziałabym dobrze ale podczas chodzenia czuję że maluszek już chyba napiera mocno bo trochę mi kłuje w dole brzucha, czy w okolicach pęcherza niewiem dokładnie i to trochę boli. Tydzien temu bylam na pierwszym KTG i ginekolog powiedziała mi ze nie widac jeszcze zadnych skurczów, jutro mam kolejne, zobaczymy :) Nie widzę, żeby odszedł mi nawet tzw, czop śluzowy no nic dosłownie nic :)

Gość Przyszłamamussssia
Też słyszałam tą bajkę o ręce, ale to chodzi na siedząco chyba, bo jak stoję to mi wchodzi :)

Gość tututryrurhd
mnei tez nic nie odeszlo,w tamta sobote mialam ktg i usg wszystko super dzidzia wazy 2200 to moze teraz z 2500 nie jest duza bede miec corcie a Ty? i ile masz latek mamusiu?ja 23 pozdrowienia z czestochowy :)

Gość tututryrurhd
łoooooo mnie na siedzaco weszla a zawsze na stojaco wsadzalam hehe i jak boisz sie porodu jak morale??:D

Gość Przyszłamamussssia
Ja mam 25 latek. U mnie bedzie chłopczyk, podczas USG ważył znacznie więcej bo prawie 2700. Porodu obawiam sie strasznie ale teraz to już nie ma odwrotu hehe :)) trzeba urodzić. Liczę tylko, że nie bedzie tak źle jak wszyscy mówią. tututryrurhd - a Twoja ciąża tez pierwsza ?

Gość tututryrurhd
tak pierwsza boje sie szpitala jak ognia mnie czeka cc bo mialam uraz kregoslupa..bn oje sie jak cholera.. a jak z imieniem?juz cos wybrane? Ja na 99% bede miec Nine;D

Gość tututryrurhd
jak ja bede miec corke a ty synka to pozniej ich ożenimy:D:D

Gość tututryrurhd
ide odpoczac.. niestety klucie pod zebrami mnie wykancza :( ale ululam linka do forum to moze pogadamy jakby co to podaje moj mail jakbys chciala pogadac lesny19888@o2.pl

Gość mama sama w domu...
mi się nie obniżył wcale do końca ciąży była cały czas był tak samo

Gość ktg
W dniu terminu wszyscy mi mówili, że mam brzuch tak wysoko, że jeszcze ze 2 tygodnie pochodzę. Urodziłam następnego dnia.