Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczooonaaa

Za maly brzuch na 7 mc co jest??

Polecane posty

Gość zrozpaczooonaaa
to wina tej poloznej ktora jest na urlopie i byl sam w gabinecie . Trafilam nie na ten dzien co trzeba ale nie wiedzialam o jej urlopie.

Gość llukkrecjja
lekarz sam powinien zrobić usg jeśli jest coś nipokojącego i obecność położnej nie ma tu nic do rzeczy na wszelki wypadek umów się gdzieś indziej na usg, spokój w ciąży jest bezcenny

Gość zrozpaczooonaaa
tak musze jeszcze w tym tygodniu wiedziec co sie dzieje z moim maluszkiem

Gość termin przełom stycznia/lutego
nie masz wcale małego brzuszka! Ja również się zamartwiałam, że mam mały brzuch tak do 8 m-ca, później mi przeszło, bo brzuch zaczął rosnąć nawet nie wiem kiedy, stał się naprawdę duży;). To NIE PRAWDA, że mały brzuszek może świadczyć, że z dzieckiem jest coś nie w porządku. Popieram- zmień lekarza, jak opowiada takie brednie! W pierwszej ciąży często tak się zdarza, że brzuszek wolno rośnie, skóra, mięśnie są nie rozciągnięte.. zobaczysz, że przy kolejnej ciąży będziesz miała ogromny brzuch duuuużo wcześniej;-)

Gość zrozpaczooonaaa
dzieki ale drugiego dziecka raczej nie planuje przynajmniej nie teraz;D wiem moze przesadzam wpadlam w stres po tej wizycie i teraz mysle coz jesc zdrowego i duzego zeby urosl brzuch

Gość llukkrecjja
ja swoje dziecko wychodowałam na zupie wielowarzywnej zaprawionej tłustą 18% śmietaną :-) bardzo małemu smakuje i mi też, dodam że przez 9 mc tylko 1 raz jadłam coś smażonego, zupa wielowarzywna dla nas okazała się najlepsza

Gość llukkrecjja
w odpowiednim czasie brzuch Ci urośnie ja już mam tylko 3 tyg do końca no i nie da się ukryć, że jestem w ciąży :-), za to się nie męczę, mogę prowadzić normalny tryb życia niż miałabym meeega brzuch i 20 kg nadwagę

spokojnie, ja w 20 tyg wogóle nie miałam brzuszka, w 29 był mniejszy od twojego, a teraz 38 i jest spory :) u każdej kobiety jest inaczej. a dzidziuś ma prawidłowe wymiary. nie martw się autorko!!

Gość kate rassellll
wiem ale on tak dziwnie patrzyl na to zdjecie usg ktore robil w 22 tc ze wczesniej nic nie gadal tylko akurat dzis troche mnie to zaniepokoilo

Gość zrozpaczooonaaa
jestem przerazona ze bedzie mi robil dodatkowe badania i usg od razu ale na to akurat bardzo czekam

Gość zrozpaczooonaaa
jestescie??

jak kupowałam wyprawke dla dziecka to w jenym ze sklepów była taka młoda sprzedawczyni i mówiła, że wa lata temu rodziła. LEkarze jej mówili, że będzie małę dziecko bo ma mały brzuszek.....no i dziecko urodziło się straaasznie małe....4300g ;)

Gość zrozpaczooonaaa
od czego to zalezy ze dziecko duze a brzuszek maly

czesto od tego jak dziecko jest ulozone w macicy jesli np lezy poprzecznie jak w kolysce to brzuszek jest mniej wypukly:)

Gość zrozpaczooonaaa
trzymam kciuki za mojego dzidzi ze wszystko z nim w porzadku

Gość b.e.a.t.a
zrozpaczooonaaa -> Ja jestem w 32 tygodniu, a brzuch mam mniejszy niz Twoj. Ale wysokosc dna miednicy 32cm, czyli idealna, dziecko tez wszystkie wymiary ma w normie. W poprzedniej ciazy jak szlam rodzic, kobieta z recepcji w szpitalu myslala, ze sobie zarty stroje, bo nie bylo widac brzucha. Urodzilam zdrowa corke 3100 gram, 50 cm. Brzuchy w ciazy sa rozne, male i duze, poogladaj sobie galerie ze zdjeciami i nie martw sie na zapas.

Gość zrozpaczooonaaa
niepotrzebnie sie stresuje

Gość zrozpaczooonaaa
wszystko dobrze z malym a ja glupia sie 2 tygodnie stresowalam

Gość Hej, wcale nie masz małego
brzucha i niczym się nie przejmuj. Acha i jeszcze jedno, ... jak masz mniejszy brzuch to nie znaczy, ze ciąża ma dłużej trwać, to jakichś chory pomysł. Jak byłam w pierwszej ciąży to też przeżywałam, bo ludzie nawet się ciąży nie domyślali, a ona była już całkiem zaawansowana. Jak musiałam mieć podany zastrzyk na pogotowiu w 35 tc, to nawiedzona lekarka wypytywała mnie, dlaczego brzuch taki maly itd. Dobrze, że wiedziałam, ze wszystko jest ok. Mały urodził się w 39 tc z wagą 3500. Teraz, w drugiej ciąży wiadomo, ciąża jest szybciej widoczna, ale i tak nawet gin mówił, że nie wygląda brzuch zbyt "obficie", a to przecież druga ciąża. Uszy do góry, taka Twoja uroda i dobrze. Napewno z dzieckiem wszystko ok. Notabene, na podobnym etapie jesteśmy:), ja właśnie kończę 28 tc:)

Gość zrozpaczooonaaa
niby maly ale silny