Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość włoskijęzyk

Język włoski- trudny? nauka w domu

Polecane posty

Gość włoskijęzyk

Chciałabym się zacząć uczyć języka włoskiego, czy to trudny język? Z angielskim i rosyjskim nigdy nie miałam problemu ale przez rok miałam w liceum francuski i nie dawałam sobie rady - tzn. tragedii nie było, ale strasznie sie męczyłam. Czy włoski byłby łatwiejszy? A, chodzi mi o naukę w domu, samemu, przynajmniej na podstawowym poziomie, a potem się zobaczy. dziękuję.

Gość włoskijęzyk

włoski jest bardzo prosty zwłaszcza dla nas. i śmiało się go nauczysz sama w domu. podobnie z hiszpańskim. tylko po co ci znajomość włoskiego???

Gość włoskijęzyk
zafascynowało mnie stare włoskie kino i to na razie jedyna motywacja ;)

;) zawsze jakaś. ale żeby od razu się uczyć języka? znając podstawy filmu i tak nie obejrzysz w oryginale tak żeby zrozumieć. lepiej naucz się takiego, który się przyda w przyszłości, np w pracy albo w podróżach. francuski jest całkiem dobrym pomysłem (niestety nie jest łatwy). albo lepiej opanuj do perfekcji te co już znasz.

Gość włoskijęzyk
może za kilka lat nauki zrozumiałabym film:) dziękuję. francuski zdecydowanie za trudny.

Gość mollenka
też rozpoczęłam jakiś czas temu naukę w domu, mam nadzieję, że uda się mi się wyjechać na wymianę do Włoch na początku nowego roku, więc teraz się przykładam dodatkowo :D motywacje najlepsza rzecz :D upatrzyłam sobie dodatkowo kurs metodą bezpośrednią bo mam blisko siebie katowicką lingua house, żeby podszkolić wymowę. Bo fakt faktem gramatyki i słówek można się nauczyć dużo, ale fajnie jest mieć możliwość z kimś porozmawiać po włosku, a jakby jeszcze był to native :) rewelka :)

Gość klassi
Włoski jest faktycznie prostym językiem, ja dość szybko zaczęłam go używać już na poziomie komunikacyjnym. Jednak według mnie na początek dobrze jest iść na kurs by poznać gramatykę wymowę itp. W axonie mają ciekawe zajęcia językowe gdzie używają różnych sprzętów multimedialnych wtedy nauka idzie szybciej i nie jest nudna, Później warto wyjechać i w rozmowie z Włochami wyćwiczyć umiejętność mówienia w tym języku.

Gość gość
Generalnie po pewnym czasie polecam ci wesprzeć się jakimś ciekawym, dobrym kursem. Samodzielna nauka w domu jest ważna, ale po pewnym czasie przestaje wystarczać. Ja uczęszczam na kurs do http://www.bestcentrum.pl/ - są fajni ludzie, nauczyciele mają dobre przygotowanie – ogólnie można ciekawe porozmawiać, a na tym nauka polega.

Gość gość
Moim zdaniem nie jest trudny. To trochę jak z każdym językiem, trzeba trafić na kogoś, kto potrafi nauczyć no i samemu wziąć się do pracy. :) Słyszałam o dobrej szkole językowej: http://www.ce.edu.pl/, ponoć mają bardzo wysoki poziom nauczania.

Gość gość
nie jest to trudny język, ale jak każdy jezyk ma sposób czytania, akcent, odpowiednie kruckzi jezykowe. lepiej jest sie uczyc z nauczycielem przynajmniej na samym poczatku, aby nie robic wyraznych bledow. Ja uczylam sie wloskiego w www.allen-carr.pl i bardzo polecam:)