Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczona singielka

Próba włamania do mieszkania - załamana

Polecane posty

Co mam robić? Mam antywłamaniowe drzwi, nie dali rady wejść ale mocno naruszyli drzwi łomem. Wywalili wizjer czyli została dziura i zdewastowane drzwi. Co mam robić? Policja była ale zrobili notatkę, bo nie było wejścia do środka. Jak mam się zabepieczyć? Mieszkam sama. Mam 30 lat, złodziej chyba mnie obserwował.

Gość tghthytytryt
kup sobie wietnamską świnke, odstraszy skurwieli następnym razem

Gość ihsdfgdhjfhfffffff
A lubisz zwierzęta i miałabyś czas na opiekę? Jak tak to może pies?

Gość bdfndf
ojj ja bym sie bala...

Gość aaaaaaaaasica
też mam 30 lat i mieszkam sama :-O a na jakim osiedlu mieszkasz, jakies fajne czy slamsy? na dole czy na górze? a jak cię nawet obserwowali to co, obłożona złotem chodzisz i diamentami??? masz wypasione auto czy co?

Gość życie...jest nowelą
monitoring, jak już ograbią to chociaż będzie widać kto inaczej nie ma szans na sprawiedliwość

Gość bdfndf
oo dokladnie monitoring, i nowe drzwi

Gość umpa lumpa
nie sadze, zeby probowali jeszcze raz; beda wiedziec, ze tym razem sie zabezpieczysz. Poinformuj sasiadow, aby mieli oko na obcych, sama zainstaluj monitoring, to przydatna rzecz. Moze dodatkowe zamki, glosny alarm, nawet klamka pod pradem?

Gość życie...jest nowelą
ooo klamka pod prądem, fajne:) problem w tym, że jeżeli złodziejowi coś się stanie ona za to odpowie

Gość 980983098
wątpliwe zeby drugi raz próbowalil ale uraz możesz miec jakiś czas.... Warto miec psa, nawet małego.

Gość umpa lumpa
to musi byc cos, o czym zlodziej bedzie wiedzial na pierwszy rzut oka i go to zniecheci, np. naklejka, ze obiekt monitorowany, ze ma glosny alarm, ze dodatkowe zamki, itd. Moze puscic odglos szczekajacego psa z plyty? Dobrze jest zainstalowac alarm, ktory wlacza sie, gdy przeplyw pradu miedzy drzwiami, a futryna jest przerwany. Niech ten alarm bedzie glosny. Czy mozna kupic takie, ktore po minucie od wlaczenia same dzwonia na 997? Moi pracodawcy taki mieli.

Nie mam auta ale jak sie wprowadzalam rok temu, to mi "wnosiciel" powiedział,: Pani, to ma najłądniejsze drzwi w całej kamienicy. Mieszkam w samym centrum miasta, kamienica. Okna mam ładne, zadbane. :( Sama normalnie chodze ubrana, raczej elegancko. Chę kupić naklejkę ochrona ale gdzie?

słyszałam, że kiedyś na jednym osiedlu było pełno włamań- wybierali wszystkie mieszkania co maja zaluzje antywłamaniowe... :p

nie mam żaluzji ale mam ładne drzwi i okna, poza tym wszyscy sąsiedzi z piętra wyjechali :( musieli wiedzieć o tym chyba i spłoszyli się chyba albo w koncu nie dali rady wyważyć :(

Tak, miesiac temu powiedzialam lumpom z na przeciwka, z innej kamienicy, że mają nie pić na klatce :( może to to? :(

Gość gość
Drzwi antywłamaniowe to niestety nie wszystko. Wymiana wizjera to koniecznosć na początek, a później po prostu założ system alarmowy. Ja założyłam taki w www.atline.pl i teraz nareszcie czuje się spokojnie;)

Gość gość
ale masz problemy... ubezpieczenie masz? to drzwi ci naprawią (pokryją koszty); jeśli się włamią i ukradną to też dostaniesz odszkodowanie a już naklejka "obiekt monitorowany" to szczyt debilizmu. Nikogo to nie odstraszy, a jedynie (o ile sobie kamerę zamontujesz) sprawi, że złodziej założy maskę przed wejściem do środka i tyle będziesz miała z tej naklejki, że nikt go nie znajdzie

Gość prawictwo pospolie 152
w dzisiejszych czasach wlamania do domu to rzadkość.. Dlatego , ze latwiej ukrasc auto i bezpieczniej niz ryzykowac komus wchodzic do domu ..

Gość gość
kolejny temat założony by spamować

Gość weronikajulka
Ja po włamaniu zainwestowałam w dobre systemy zabezpieczeń w Konsalnet. Tak samo mi sąsiedzi i oboje jesteśmy zadowoleni z tej firmy.

Gość gość
Jeżeli obawiacie się włamania do mieszkania, warto się zabezpieczyć i zainwestować w monitoring alarm. Ja tak zrobiłam. Sprzęt zamówiłam na www.snapvision.pl i polecam ich również wam. Mają bardzo dobry sprzęt antywłamaniowy.

Gość gość
Zainwestuj w dobry system alarmowy, wtedy szybciej złapią takich sprawców w przyszłości. Musieli się najwidoczniej trochę namęczyć, skoro zdewastowali tobie drzwi. Ja mam systemy alarmowe od www.ebx.pl polecam zapoznać się z ich ofertą.

Gość popolipo
Dlatego warto korzystać z firm ochroniarskich. Ochrona w domu to podstawa. Razem z mężem postanowiliśmy 4 lata temu, że najlepszym rozwiązaniem będzie firma konsalnet. Wszystko fachowo i szybko w razie alarmu. https://www.konsalnet.pl/oferta/

Gość Salvacompl
Może warto zamontować system alarmowy. Jeżeli jest Pani z okolic województwa lubuskiego lub Poznania to zapraszamy odwiedzenia www.salva.com.pl gdzie znajdzie Pani dane do kontaktu. Pozdrawiamy :)