Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zxcvbb

od kiedy przepajać dziecko koperkiem

Polecane posty

Gość zxcvbb

Witajcie od 2 tygodni jestem mamą. Mam pytanie czy takie małe dziecko można przepajać herbatką z koperkiem?? Jak jest gorąco i dziecku chce się pić? to czy napić dziecko? czy jest ono za małe? Dodam, że karmię piersią

Tak malego dziecka nie przepaja sie.Tymbardziej ze karmisz piersia.Dopoki dziecku nie wprowadzisz pokarmow stalych nie powinnas mu podawac nic za wyjatkiem swojego mleka,poniewaz w nim jest zawarte wszystko czego ono potrzebuje.

Gość tarara rara rum
zgadzam się z Ewulą:D

Gość zxcvbb
dzięki za info. Choć powiem szczerze, że i tak się zastanawiam ponieważ mam tłusty pokarm a mała jak się najje to śpi z tym, że potem ma bardzo suche usteczka.

Gość Kaaaapppppppppp
gluoty gadacie koperkowa jest od 1 miesiaca a rumiankowa od 1 tyg bodajze i dziecko swobodnie moze pic tym bardziej ze teraz lato zwlaszcza jak sa upaly

Podałam pierwszy raz małej wode koperkowa gdy miała 2 tyg i były problemy z kupką. Prawdziwy deikatny z kilku ziarenek jeszcze nikomu nie zaszkodzil

Gość Gosiaczkowo
nie ma sensu podawać tych granulowanych herbat, mają tylko 3% ziół, a reszta to cukier. Jeśli karmisz piersią, nie ma potrzeby dopajania. JEśli dziecko będzie miało kolki, kup wodę koperkową w aptece, lub prawdziwą herbatkę w saszetkach

Gość Mała Destylacja
Gosiaczkowo --- a gdzie autorka napisała, że chodzi o granulowaną herbatkę?

Gość Gosiaczkowo
Autorka nie sprecyzowała, a moja odpowiedź nie dotyczy tylko granulowanych

Gość arbuuzik99
Najlepiej spytaj swojego pediatrę co o tym sądzi. Ja swojemu synkowi przez pierwsze 4 miesiące nie dawałam nic do picia, tylko pokarm.Miałam dużo pokarmu i też tłusty. Bardzo szybko przybierał na wadze. Pamiętam że miedzy 2 a 3 miesiącem przybyło mu 2 kg na samym pokarmie! Teraz ma 6 lat i jest dużym, zdrowym, szczupłym chłopcem:-)