Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ERWRYT

CZY TO ŻE BYŁAM NIECHCIANYM DZIECKIEM MOŻE MIEC TERAZ WPŁYW NA MOJĄ PSYCHIKĘ ?

Polecane posty

Gość ERWRYT

WIEm że byłam niechciana bo matka to mówiła , że kombinowała by poronic - mówiła to mej siostrze przy mnie . obecnie jestem po trzydziestce,

Gość ERWRYT
UP

Gość ERWRYT
GUMKA TACIE PEKLA NA SIUROKU

Gość ((())))))))(((((()))))
a do tej pory żaden wpływ się nie ujawnił? przeważnie dzieci niechciane (takie, którym dawano to odczuć) mają niskie poczucie własnej wartości, problemy z zaufaniem, mogą łatwo wchodzić w toksyczne związki albo mieć opór przed budowaniem jakichkolwiek relacji.

Gość to mozeeee ja
Raczej nie ma wiekszego wplywu, najwazniejsze jest to,jak traktowala Cie matka po porodzie. Chociaz tez wazny jest kontakt z dzieckiem juz w czasie ciazy, jednak najwieksze znaczenia maja relacje po urodzeniu

Gość ERWRYT
NIE WIEM CZY MU PĘKŁA ALE MYŚLĘ ze moje zycie jest przez to przegrane , nienawidzę małych dzieci i wogóle ludzi rodziców i nie potrafie sobie zycia ułożyc

Gość to mozeeee ja
Jest tez roznica czy 1. bylas dzieckiem niechcianym tylko gdy matka byla w ciazy 2. czy bylas dzieckiem niechcianym i nadal jestes...

Gość ERWRYT
zawsze byłam niechciana i jestem. parę razy usłyszałam od ojca że szkoda ze sie w dupie matce nie udusiłam

Gość to mozeeee ja
aa,to juz zmiania postac rzeczy... To faktycznie skutkow negatywnych jest full. Wpisz sobie w google niechciane dzieci- terapia, skutki itd. :( smutna sprawa

Gość maniuś kitajec
musi mieć wpływ nie ma na to siły aby dziecko nie poniosło konsekwencji psychicznych jeśli świadomie bądź nieświadomie dawano mu odczuć że jest niechciane to są cholernie zawikłane sprawy i jeśli sobie nie radzisz pozostaje psycholog terapia ale wiem że ciężko się zdecydować

Gość ERWRYT
ja już leczyłam nerwicę u psychiatry - ogólie jestem nie do wytrzymania dla otoczenia, agresywna ,