Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jjjjjaaa miałam tak

włosy. POMOCY

Polecane posty

Gość jjjjjaaa miałam tak

Mam kręcone włosy, malowane na czarno Loreal Cating Cream Gloss. Malowałam 1 lipca a dziś mam już zmyty kolor na końcówkach, myję głowę co 2/3 dni. nie mogę rozczesać włosów bo są tak strasznie suche że nie idzie grzebieniem jechać. Poradzcie coś. Używam szamponu elsev źółtego i odżywki z tej serii, raz na 2 tyg maske robie z placenty no i wcieram jedwab.

Gość taka taka ja :D
malowałam? ;/ chyba farbowałam

Gość jjjjjaaa miałam tak
dobrze farbowane. doradzisz cos czy będziesz się czepiac?

Gość nie wiem jak u ciebie z czasem
ale ja robię tak (jak mam poniszczone włosy i chcę je wzmocnić). Nakładam odżywkę - nieważne, do spłukiwania, bez, maseczka, na minutę czy na pół godziny. Jakąkolwiek. Na to folia, ręcznik i trzymam najdłużej, jak się da (dlatego pytałam o czas). Odżywek mam zawsze kilka - więc codziennie inną. Po 2 tygodniach włosy są nie do poznania! Na plus oczywiście.

po 1, jedwab wcieraj, ale raz na tydzien, nie czesciej !! jesli wlosy sie przyzwyczaja, nie beda tolerowac innych odzywek!! po 2, szampon dobierz do skory glowy (osobiscie polecam mrs potter's aloesowy oraz pokrzywowy) a do wlosow odzywke (WAX z apteki, mam opakowanie 480g- 25zl) po 3, oleje. polecam rycynowy na koncowki. mozesz mieszac go z nafta kosmetyczna i zoltkiem...bardzo dobra regeneracja ;) po 4, ogranicz do minimum uzycie suszarek, prostownic oraz produktow do stylizacji !! ja tak robie i nie mam problemow z wlosami. powodzenia !! :D

Gość jjjjjaaa miałam tak
odżywkę zwykle trzymam ok 10 min, natomiast jak robię maskę to ok godziny na włosach trzymam, efekt jest zaraz po myciu ale na następny dzień znów sa suche

Gość jjjjjaaa miałam tak
no ja nie używam zadnych produktów do stylizacji, nie prostuję włosów, nie suszę nawet suszarką dlatego nie wiem czemu są suche

Gość powiem szczerze, że
Jeśli masz kasę to polecam keratynowe odżywianie włosów. Cudny efekt.

krecone wlosy sa w ogole bardziej suche niz proste. wiem co mowie, bo sama takie mam. po umyciu czeka az wyschna a pozniej wcieram pantene pro-v do wlosow zniszczonych, bez splukiwania. tyle.

no własnie,krecone wosy są suche z natury maseczka nawilżająca i jedwab,to dobry duet

Gość poproś o pomoc
po pierwsze - JEDWAB - zapomnij :O to nie kuruje włosów, wyrzuć w cholerę po drugie - jak masz takie siano, to częściej stosuj maski, niż odżywki po trzecie - oliwa z oliwek - czysta wetrzyj we włosy, np. na noc, na całej długości, na skórę głowy, opatul ręczniczkiem czy czapeczką i rano umyj mycie włosów: myjemy dwa razy, za pierwszym razem z wierzchu, za drugim czyścimy skórę głowy, nigdy na odwrót czesanie włosów: nigdy nie rozpoczynamy czesania od nasady włosów. zawsze od końcówek, i powoli coraz wyżej, aż do nasady. nie wyrwiesz sobie tyle włosów, nie połamiesz.