Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Quoszek

Kurs sikory

Polecane posty

Kursy sikoryZdaje mature w 2013 roku , chcialbym zapisac sie na kursy przygotowawcze z biologi gdyz moja nauczycielka z biologii nie wydaje wystarczajaca dobra by zapewnic mi wynik powyzej 85% , wyszukalem w internecie kursy sikory , zastanawiam sie czy sa to warte polecenia kursy jesli ktos z was uczeszczal na nie prosze o opinie , oraz jesli to mozliwe wyniki z matury otrzymany po kursach ps.matura rozszerzona

Gość rawek
Na temat biologii nie moge sie wypowiedzieć, pragnę natomiast przestrzec innych przed korzystaniem z kursu chemii będąc w 2.klasie liceum. Kurs jest jednakowy niezaleznie od tego, czy pójdziemy na niego w 2. czy w 3. klasie liceum, natomiast prowadząca wychodzi z założenia, że kursanci przerobili juz w szkole cały materiał, nie tłumaczy tylko każe rozwiązywać testy. Nie posiadając wiedzy z zakresu wszystkich trzech klas liceum, chodzenie na ten kurs to strata pieniędzy, czasu oraz dodatkowo możliwość sfrustrowania się. Nie polecam chodzenia na Kurs Sikory w 2.klasie liceum!!

Gość Uczestniczka
Generalnie nie polecam Kursu Sikory. Owszem, wykładowcy są bardzo dobrze wykształceni, ale zdarzyło się że osoba przysłana na zastępstwo nie tylko nie przerobiła materiału przewidzianego na dane zajęcia, ale też wykazała się kilka razy brakiem wiedzy . Zajęcia są zaplanowane w zły sposób. Wykładowca pędzi od zadania do zadania, nie dając czasu na próbę samodzielnego rozwiązania, ale robi wszystko za uczestników, nie jednokrotnie dyktował na po prostu odpowiedzi z klucza nie rozwijając zagadnień, byle tylko przerobić przeznaczony na dane zajęcia materiał. Z przykrością muszę stwierdzić również, że edycja 2014/2015 w ogóle nie była przystosowana do nowej matury. Większość zadań z chemii żywcem z Witowskiego, albo z matur z poprzednich lat. Z biologii lepiej, było trochę zadań autorskich. Podsumowując, żałuję uczestnictwa w tych kursach, myślę że dużo lepiej spożytkowałabym poświęcony im czas na pracę samodzielną, bądź indywidualnych korkach. Myślę też, że być może jest to dobra opcja dla tych, którzy nie chcą sami pracować i potrzebują zapychacza czasu, uczenia się z kimś.