Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matildaaa

znacie fajne miejsca w Polsce???

Polecane posty

Gość matildaaa

mozecie polecic jakies fajne ciekawe miejsca najlepiej w województwie kujawsko-pomorskim, moze gdzies w okolicy torunia albo bydgoszczy. Moze ktoś zna zamki w tych okolicach albo jeszcze bardziej na północ?

Gość Ania:):):)
Zamek w golubiu-dobrzyniu, starówka w chełmnie- podobno miasto zakochanych. W Toruniu starówka też jest ciekawa, ruiny zamku też. W Brodnicy ruiny zamku też są. Krzyżacy trochę tego zostawili

Znam bardziej na południe:) dodam jeszcze SZAFARNIE- miejsce związane z Chopinem, Kowal na trasie do Łodzi czyli na jedynce mała miejscowość tam Kazimierz Wielki zaznaczył swój byt, niedaleko jest też skansen bodajże w KŁOBCE

Jeszcze mi się przypomniało że w okolicach grudziądza są ruiny jakiegoś zamku tyle że na chwilę obecna nie pamiętam nazwy miejscowości

1. Toruń starówka 2. Bydgoszcz spichrze nad Brdą 3. Włocławek - Zalew Włocławski 4. Grudziądz zabytkowe spichrze 5. Inowrocław - uzdrowisko, tężnie solankowe 6. Biskupin osada kultury łużyckiej 7. Brodnica Wieża Mazurska z XIV w. 8. Chełmno Miasto Zakochanych 9. Chełmża gotycka konkatedra 10. Chrystkowo drewniana chata mennonicka 11. Ciechocinek uzdrowisko, tężnie 12. Fojutowo akwedukt, „skrzyżowanie kanału i rzeki 13. Gardęga - górska rzeka na nizinach 14. Gąsawa - kościół p.w. św. Mikołaja 15. Golub-Dobrzyń zamek gotycki 16. Grocholin - dwór obronny 17. Izbica Kujawska - grobowce megalityczne 18. Kanał Bydgoski 19. Kłóbka - skansen 20. Koronowo i Byszewo szlak cysterski 21. Kruszwica Mysia Wież 22. Kruszwica - romańska kolegiata 23. Lubostroń pałac Skórzewskich 24. Nieszawa prom na Wiśle 25. Nowe zamek krzyżacki 26. Radzyń Chełmiński zamek krzyżacki 27. Rogowo park dinozaurów 28. Rudnik - Western City 29. Runowo Krajeńskie - ruiny pałacu 30. Skępe - klasztor Bernardynów 31. Solec Kujawski park dinozaurów 32. Strzelno romańska rotunda 33. Szafarnia Ośrodek i Muzeum Fryderyka Chopina 34. Świecie n. Wisłą zamek krzyżacki 35. Tuchola Muzeum Borów Tucholskich 36. Wenecja Muzeum Kolei Wąskotorowej 37. Wierzchlas rezerwat cisów 38. Wymysłowo Muzeum Indian 39. Zamek Bierzgłowski zamek krzyżacki + Rogóźno k.Grudziądza - zamek krzyżacki Odry k.Czerska - kamienne kręgi Gniezno - katedra Kwidzyn - zamek krzyżacki, katedra Gniew - zamek krzyżacki

Około 10 km od Bydgoszczy Fordonu w stronę Torunia drogą-koło lasu kiedyś tam podjarałem suche drewno jak była okrutna susza w lipcu:D.Dziwne że nawet straż nie przyjechała bo się buzowało conajmniej z 3 godziny:P.Na szczęście las sie nie zabuzował bo wtedy to dopiewro by był pożar:classic_cool:.Lasek miał conajmniej 100 km 2 powierzchni:P.

Gość dojrzałajeżyna
pewnie, że znamy pięknych i fajnych miejsc w Polsce jest mnóstwo, tylko pytanie, co kogo interesuje?? Mnie się marzy wypad nad morze do Jastrzębiej Góry i do Hotelu Primavera. Nad morzem zawsze jest fajnie, a jakby się pogoda nie udała, można zawsze się byczyć w SPA ;)

Gość RoberTo33
Ja mogę ci podać bloga turystycznego na którego od czasu do czasu wchodzę - http://turystycznepodroze.blox.pl/html . Takich stron są setki w Internecie, dzięki czemu można poznać naprawdę fajne miejsca w Polsce. Często ludzi piszą na takich blogach wszystko, od dojazdu, poprzez ceny a na samym zwiedzaniu i zdjęciach z tego miejsca kończąc. Teraz jest też coraz więcej takich turystycznych aplikacji na telefony, więc też można z nich korzystać. Pozdrawiam

Gość Olneczka0
My co jakiś czas jeździmy z dziećmi do Promenady jad Jezioro Zegrzyńskie. Jest to ośrodek rekreacyjny - bardzo dobrze przemyślany tak więc jeżdżą tam często całe rodziny wraz z dziećmi. Wybraliśmy się tam pierwszy raz rok temu ponieważ namówili nas wspólni znajomi i tak nam się spodobało ,że od tamtego czasu byliśmy tam może z 5 czy 6 razy. Dla zainteresowanych to jest ich strona www: http://www.promenadacountry.pl/ - możecie sobie pooglądać zdjęcia jaki mają tam plac zabaw dla maluchów (jest cały dmuchany zamek).

Gość gość
jeśli chodzi o fajne miejsca to ja w centralnej Polsce mogę wam zaproponować rodzinny wyjazd do zoo safari w Borysewie koło Łodzi. Tam jest wiele pięknych zwierząt a wśród nich białe lwy. Ogród ostatnio został rozsławiony dzięki narodzinom 3 nowych potomków białych lwów. Kociaki wyglądają przeuroczo. Są takie nieporadne, śliczne. Na stronie http://bialelwy.pl/ możecie zobaczyć zdjęcia pięknych lwiątek i ich rodziców.