Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość suplement54

Znacie jakiś suplement diety miedzy innymi z witaminą b5 magnezem, żelazem....

Polecane posty

Gość suplement54

Znacie jakiś suplement diety miedzy innymi z witaminą b5 magnezem, żelazem....

Gość luka2003
Cóż w aptece niekoniecznie doradzą dobre suplementy. Z produktów aptecznych niezłe są firmy solgar. Tlenek magnezu za 5 zł nie rozwiązuje problemu. Suplementy aby były dobre muszą być naturalne i w odpowiedniej technologii robione aby były przyswajalne. Na rynku niestety brakuje dobrych preparatów z żelazem. Szereg dobrej jakości suplementów jest w obrocie pozaaptecznym, w firmach gdzie zadowolony konsument poleca produkty kolejnym osobom. Moja znajoma która jest kierownikiem apteki oraz druga która jest po farmacji przedstawicielem medycznym kupują właśnie suplementy poza apteką ... Proszę poszukać, być może coś w ofercie firmy Nutrilite się znajdzie. Dużo żelaza zawiera naturalnie(również magnez) i fajnym krwiotwórczym preparatem jest spirulina. Trzeba znależc tylko tą wysokiej jakości. Bardzo dobra jest w płynie z firmy K- Link, ja używam i polecam spirulinę z firmy Tiens (http://tienslider.pl/spirulina-p-378.html). Życzę otwartości i owocnych poszukiwań

Gość luka2003
Sałata - trzeba ją baardzo dokładnie myć ze względu na azotany. Nie jest tajemnicą , że mięso zawiera dziś antybiotyki i leki weterynaryjne. Dziś faktem stała się wszechobecna chemia w pożywienia i spadek wartości odżywczych dlatego potrzebne są naturalne suplementy i chodż są w tabletkach to więcej mają wspólnego z dobrym zdrowym jedzeniem niż lekami. To tylko forma podania, świat się zmienia i tyle. ps: proszępamiętać że jedzeniem można zarówno powoli "zabijać" jak i "uzdrowić", bo człowiek jest tym co je...

Gość luka2003
Oczywiście, gdyby dzisiejsza przysłowiowa "kromka chleba" była pełna a nie pusta, nie byłoby wszechobecnej chemii, azotanów i fosforanów, a środowisko byłoby idealnie czyste to suplementy byłyby zbędne. Natomiast na pewno nie są potrzebne a często wręcz szkodliwe suplementy syntetyczne. Od 6 ponad lat korzystam z suplementów ( biologicznie aktywnych dodatków do żywności), korzysta z nich mój ojciec także. Przestaliśmy dzięki temu chorować, pomogło się też jakiejś grupie ludzi którzy poszli za naszym przykładem... . Wiem co mówię bo przerobiłem to na sobie, mam kontakt z wieloma aktywnymi konsumentami dobrych suplementów. Ani dietetycy ani lekarze nie potrafili pomóc tam gdzie pomogła SYSTEMATYCZNA suplementacja. Natomiast każdy ma prawo mieć swoje zdanie i wybór.

Witam serdecznie, w celu uzupełnienia niedoborów żelaza, polecam zapoznanie się z ofertą suplementów diety CHELA-FERR , które w swoim składzie zawierają najlepiej przyswajalną, najbezpieczniejsza w stosowaniu postać żelaza w formie chelatu aminokwasowego, w zaawansowanym kompleksie z witaminami z grupy B ( B6, B12), witaminą C oraz kwasem foliowym. Chętnie rozwinę swoją wypowiedź i odpowiem na Państwa Pytania.

Gość Bariska
Polecam zakup jakiegoś ogólnego mixa witamin na stronie www.twoje-odzywki.pl Bardzo duży wybór i dobre ceny! Polecam!

Gość gość
Jeśli masz niedobór żelaza i przy okazji chcesz suplementować też inne pierwiastki, to nie kupuj mixa, żeby uzupełnić żelazo, bo to nic nie da. Kup sobie porzadny suplement żelaza z żelazem hemowym, a do tego jakiś mix innych minerałów. Zazwyczaj żelazo w takich cudownych mieszankach jest niehemowe, pochodzenia roślinnego - to jest kiepsko wchłaniająca się postać, która może dać np. zaparcia, a w ogóle nie poprawić stężenia żelaza we krwi...

Gość sunny00
a co myślicie o Rabenhorst z zelazem? to jest napój...dobrze sie wchłania?są efekty?

Gość MalwinaUbik
Jeśli o mnie chodzi biorę obecnie Chela Mag B6. Potas plus magnez i jestem zadowolona, ponieważ mam dobre samopoczucie i mniej się stresuję niż kiedyś. Uważam, że magnez to najważniejsze, aby uzupełnienie organizmu - http://www.olimp-labs.com/11,13,326/Produkty/CHELA-MAG-B6-SKURCZ.html

Gość gość
Także mogę polecić żelazo chela ferr forte. Dobrze sie przyswaja i ma też witaminy i kwas foliowy!

Gość kuiy_san
i przede wszystkim ma też wysoką wchłanianość żelaza z przewodu pokarmowego