Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MauraFrog93

Novynette.. co robic ?

Polecane posty

Gość MauraFrog93

no hey ! Mam do Was pytanie dot. tabletek antykoncepcyjnych Novynette, mianowicie chodzi o to, że w niedziele (koniec 7dniowej przerwy) miałam wziąć pierwszą tabletke z kolejnego opakowania, ale wystąpił problem :/ Nie miałam tabletek, ponieważ nie mogłam dostać się do lekarza po recepte (u nas są straszne problemy z wizytami u lekarza). Dziś mamy środe a ja wciąż nie mam tabletek, bo dopiero wczoraj uzyskałam recepte, ale apteka była już zamknięta. Co teraz zrobić jak kupie już tabletki ? Mam wziąć tyle ile nie brałam ? (Czytałam na ulotce, że jeżeli się nie weźmie tabletki i przypomni się np kolejnego dnia to trzeba wziąć tyle ile się zapomniało, nawet gdyby to oznaczało przyjęcie dwóch na raz).. Nie wiem co robić ? :( Pomóżcie ..

Gość MauraFrog93
aa i jeszcze jedno: czy da się je może kupić bez recepty ?

Gość fddddddddhhhhhhhhhhhhh
trzeba było poprpsoc w aptece na zeszyt i potem doneisc recepte tyle dni nei bralas biore od lat tabletki ale nigdy mi sie to jeszcze nie zdarzylo przeceiz w aptece babka by zrozumiala i napewno by ci dała teraz to nieweim mozesz brac normalnie ale napenwo nie beidzesz zabezpieczona przez ten miesiac a moze lepiej zrob sobie meisiac przerwy i nei beirz wcale ile juz wzielas opakowan wczesniej?

Gość MauraFrog93
Czyli co czekać do następnego okresu i w pierwszy dzień czy zacząć po prostu brać po kolei jak bd je miała i już ? (bo kiedyś jak 3 dni się spóźniłam to wzięłam 3 na raz i nic mi nie było, zasugerowałam się wtedy ulotką, że trzeba brać tyle ile się nie wzięło) kurcze nie wiem ile opakowań ;s 4-5 jakoś tak bd

Gość MauraFrog93
a poza tym to ja ich nie biore jako zabezpieczenie tylko ginekolog mi przepisała, bo miałam bardzo bolesny okresy ;/

Gość wrwrwrwrwrwr2323232
a masz mozliwosc zadzwonic do swojej ginekolog? tak by było najlepiej zapytac specjaliste i juz bo brac 5 na raz to nie wiem czy to dobry pomysl

Gość MauraFrog93
do wrwrwrwrwrwr2323232 : no właśnie też mi się wydaje, że to zły pomysł ;s nie niestety nie mam ;( można tylko do recepcji, ale tam pracują takie s#ki, które ze wszystkim mają problem ;s