Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maamaa Matuśka

pyanie odnośnie nauki korzystana z nocnika

Polecane posty

Drogie mamy mam do Was pytanie : mianowicie mój synek ma 22 m-ce od tygodnia sadzam Go na nocnik i ku mojemu zaskoczenie super załapał o co chodzi praktycznie w 2 dni ,teraz biega z gołą pupa lub tylko w spodenkach i jak mu sie chce to biegnie na nocniczek i robi a potem przychodzi do mnie i ciągnie mnie za spodnie móiąc "mam si"własnie ale nie przed tylko jak juz zrobi ,i tu pojawia sie moje pytanie jak to rozwiązac jak jestesmy gdzies z wizyta jak to wyglada od strony technicznej w trakcie nauki korzystania z nocnika zabierałysci go ze soba wszędzie no własnie a co ze spacerem ,placem zabaw ,jestem szczęsliwa ,że synak tak chetnie siusia na nocnik tylko nasuwa mi sie mnóstwo pytań ,własnie jeszcze jedno co z kupa bo na nocniku nie ma czasu siedziec zeby zrobic czy to samo przyjdzie z czasem?

Gość mój wola ze chce siku
i jesli jestesmy na dworze to na stojaco robi. A jak u kogoś to sadzam na ubikację

mój kupe robi w majtki. Tez nie wiem jak go oduczyć. Siku zawsze woła. A Twoj maly sam ściaga sobie majteczki?

własnie tylko ze mój nie woła ,że che tylko sam robi na nocnik i woła mnie dopiero jak juz zrobi ,zeby isc wylac;-) czy to dlatego ze to dopiero początki nauki ,po jakim czasie moze dziecko bez pieluchy wyjsc z domu?

To dobrze, że jest samodzielny, dopiero co nauczył się korzystać z nocnika a Ty jeszcze wymagasz żeby zaczął wołać, daj mu czas, ja bym póki co na wyjścia zakładała pampersa, albo spróbuj mu wytłumaczyć, że ma wołać, może zrozumie...

pytaj go często czy chce siusiu to moze odpowie i wtedy razem będziecie szli robić.

PÓKI CO TO MU PRZYPOMINAM ZEBY ZROBIŁ SIUSIU I ON WTEDY SIADA I ROBI ALBO BIEGNIE SAM I ROBI JAK POCZUJE ZE MU SIE CHE ,WYDAJE MI SIE ZE KONTROLUJE BO CZASEM OWIE SIUSIU I Z DRUGIEGO POKOJU BIEGNIE DO NOCNICZKA ,TYLKO PROBLEM JEST Z TA KUPA I Z TYM ZE NA WYJSCIACH JAK MA PAMPERSA TO SIKA DO NIEGO A NIE WOŁA W DOMU JAK PO SPANIU MA ZALOZONEGO PAMPERSA TO KAZE SOBIE SCIAGNĄC I SIKA NA NOCNIK

Gość my zabieramy nocnik ze sobą
bo do toalety nei chce robić