Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ......alma.....

Noclegi w Czechach

Polecane posty

Gość ......alma.....

Witajcie. Mam wielką prośbę. Otóż: szukam taniego, fajnego hostelu/pensjonatu na weekend w czeskiej Pradze; najlepiej w pobliżu O2 Arena / Sazka Arena (jeśli komuś to coś mówi :) ). Nie potrzebuję luksusów - im taniej tym lepiej :) Czy ktoś ma orientację w praskich noclegach i mógłby mi coś doradzić? Byłabym wdzięczna. Dzięki wielkie.

W tamtym roku nocowałam w Hotelu *** Grand na praskim Zizkovie, jeśli Ci to cokolwiek mówi. Nie pamiętam ile dokładnie płaciłam,ale niewiele. A w Pradze jest tak dobra komunikacja, że lepiej nawet mieszkać dalej, ale taniej i dojeżdżać. Kupisz jizdenkę (bilet) na np. 3 dni i taniej Ci to wyjdzie. A sama Praga jest BOSKA

Dodam,że cena w danym hostelu może się nieco (parę euro,ale za 1-2 tygodniowy pobyt trochę się uzbiera) różnić jeśli rezerwujesz przez różne portale;)

Gość ......alma.....
No, niestety nic mi to nie mówi. Wybieramy się ze znajomymi na mistrzostwa europy siatkarzy stąd zależy mi, by było blisko do tej hali. To ma być dosłownie jeden nocleg. A, jeszcze jedno pytanie (mam nadzieję, że nie uznasz, że głupie) - jak można dogadać się w Czechach? Tzn po polsku, angielsku? Bo ja po czesku to tak nie bardzo.