Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vampirie

Czerwone włosy

Polecane posty

Gość vampirie

Witam, mam rozjaśnione włosy na blond, mogłabym powiedzieć że wręcz białe, a chciałabym przefarbować na czerwono.. Zależy mi na takim kolorze : http://fryzurki.blox.pl/resource/rihannahairstyle1.jpg można kupić w rossmanie albo gdzieś taką farbę? zależy mi aby kolor po tygodniu się nie spłukał...

Mialam taki kolor, mi wyszedl wulkaniczna czerwien z wellatona w piance. Robilam tez swego czasu Naturia kolor soczysta malina, ale te wpadaly w roz. Dobre sa tez czerwienie z brillance albo te palette xxl.

Gość vampirie
Na Joanne soczystą malinę podobno się skarżą, że szybko się wypłukuje.. ja myję włosy codziennie także po tygodniu pewnie będę mieć pomarańcz ;(

Gość vampirie
a na pewno wyszedł Ci taki ciemny? kolor na opakowaniu tego vellatona daje wiele do życzenia..

kolor śliczny, a nie lepiej iść po prostu do fryzjera? zazwyczaj eksperymenty z takimi kolorami w domu wychodzą nieciekawie...

Gość vampirie
Hm , akurat fryzjerka w moim mieście bierze 80 złotych za farbowanie, więc szkoda kasy.. A znajoma pofarbuje mi za darmo, tylko muszę mieć odpowiednią farbę. A przecież nie będę raz w tygodniu kupować szamponetki ;/ A co myślicie o Safirze?

Gość vampirie
Miałam 'dark fiolet' z Syossa, i co? Pierwsze dwa dni cudowny , ciemny kolor. wręcz taki jak na opakowaniu. Ale po tygodniu miałam różowy.. Także tego się boję farbując na czerwono..

jesli chcesz ciemne, to rzeczywiscie cos w rodzaju Safiry bedzie ok.

Gość z rozjaśnianych włosów
każda farba szybko zejdzie. Ja też robiłam czerwoną na rozjaśniane - musiałam na początku nakładać farbę co 2 tygodnie. Ale w końcu się utrwaliło.

tak jest wlasnie, ja kombinowalam z szamponetkami dopoki wlosy nie doszyly do siebie i zalapaly w koncu.

Gość vampirie
TYlko która? Ogniste Chilli czy jakaś inna? Ale też nie mam pewności że nie będzie się spłukiwać..

Gość Pani Anonimowa
tonerem. :D

jesli dlugo rozjasnialas i sa nieco zniszczone, to nie czarujmy na pewno na poczatku bedzie szybciej sie wyplukiwac. i raczej na rudosci, chyba ze czesto bedziesz farbowac ale czy to wyjscie.

lepiej wydać te 80 zł a nawet i więcej na fryzjera i mieć pewność co do koloru, niż kombinować tak samem....troche się dziwie dziewczynom, którym żal jest na to pieniędzy...albo się robi porządnie, albo się nie zabiera za to w ogóle

mi fryzjerka mowila, ze sie beda wyplukiwac i rzeczywiscie tak bylo, ale mi rude pasemka nie przeszkadzaly. tez mialam niemal biale i robilam czerwien. ale z czasem trzymalo coraz dluzej, tylko wlasnie potrzeba czasu. ponoc henna sie splukuje najmniej bo osiada na wlosach a nie wnika w nie. ale ja sie nigdy na henne nie odwazylam, choc mowila mi to znajoma po kursach.

Gość vampirie
ja miałam już każdy z możliwych kolorów, od czarnego, przez czekoladowy, rudawy, fioletowy aż po blondy. Ciężko zliczyć. Strasznie podobają mi się czerwone, ewentualnie jeszcze szkarłatna róża z Safiry, ale raczej efekt będzie taki jak po tym syossie fioletowym..

no nie wiem, mi na rozjasniane wyszly intensywne na maxa.

Gość vampirie
a to próbowałaś tej Safiry? ja nie chcę czerwieni rodem od Wiśniewskiego ,tylko takiej ciemniejszej oczekuję:)

Safira nie robilam :) Ja nosilam na glowie cos a,la Wisniewski wiec inaczej. Ciemna mi wyszla Naturia czerwona porzeczka, ale moze sie szybko splukiwac. Wiec moze najlepsza dla Ciebie bedzie Safira itp.

Gość vampirie
Najwyżej gdy po tygodniu mi się spłuka, to przemęczę się z szamponetkami.. Rihanna miała robione przez profesjonalnego fryzjera farbą Magic Panic (tak, te dla psów..) dlatego jej się tak utrzymują. A zwykli śmiertelnicy muszą się męczyć :D

zawsze jest jakies wyjscie, wiec powodzenia zawsze zostaja szamponetki.