Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smieszka00

Dobry przepisik na twarde kiszone ogóreczki

Polecane posty

Gość Smieszka00

Żeby kiszone ogórki były twarde trzeba po odcinać im końce sprawdzone w 100% .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość żeby były twarde
żeby były twarde, nie trzeba żałować chrzanu i czosnku, i dodać listek z drzewa wiśniowego lub czarnej porzeczki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość po obcinać a po jakiemu to
naucz się polszczyzny a potem udzielaj rad a jak takie bzdury piszesz to daruj sobie kiszę ogórki od lat i nigdy nie obcinam końcówek co nie umniejsza ich smakowi i jędrności

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mamdosczdrobnionek
Na ogóreczki przepisik to czosneczek, chrzanik, listeczki dębowe, a zalać wodą gorąconiutką trzeba.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pot
koper lisc chrzanu sól lis winogrona lisc sliwy chrzan woda przegotowana

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość po co od razu podłości?
dziewczyna chce sie podzielić sposobem - a te huzia - na józia,co za babsztyl "po obcinać a po jakiemu to" nagle taka nie omylna damulka. Obcinanie końcówek,moim zdaniem nie ma wpływu na to,że ogórki będą jędrne.Za to dodatek cukru do zalewy TAK - 1 łyżka na 1 litr wody.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aa czyli wolisz odbyty
obcinanie koncow nie gwarantuje twardosci, jedynie szybciej sie kiszą!!!! twardosc zależy od odmiany ogórków!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×