Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Adelajda84

Dukan górą

Polecane posty

Skrobia ziemniaczana jest dozwolona?w książce jest tylko mowa o skrobi kukurydzianej,ale czytałam kiedyś w jakejś gazecie wywiad z Dukanem i mówił on,że jak mamy łatwiejszy dostęp do ziemniaczanej to też może być i teraz sama już nie wiem.Faktycznie ziemniaczaną łatwiej kupić

Ziemniaczana nie jest dozwolona. Skrobię kukurydzianą można kupić w sklepach ze zdrową żywnością lub artykułami dla osób na diecie bezglutenowej. I można ją stosować tylko wtedy gdy nie ma zastojów wagowych. Jeśli zastój jest - nie stosujemy. Niektóre produkty cięzko kupić, np. musztardę dijon bo tylko taką wolno stosować na dd lub korniszony w zalewie, która nie zawiera cukru (inne niedozwolone). Ale udaje się je wytropić. :p Ostatnio znalazłam nawet kakao mocno odtłuszczone, chociaż ja zamiast niego używam błonnika kakaowego.

Uwielbiam wątróbkę. Ja dziś mam P+W więc na obiad ugotowałam flaki z żołądków drobiowych i wpyliłam pełną michę. :D Ugotowałam na dwa dni więc jutro mam obiad z głowy.

Kurcze ja to tak naprawde wielu rzeczy nie lubie i to jest mój problem.Zołądków nie tkne za żadne skarby świata

Czy ta wątróbka to jest naprawde dobry pomysł na naszej dietce?sprawdziłam w necie i okazało się,że w 100 gramach ma ponad 6 g tłuszczu

no wiem... moja kuzynka robiła wszystko tak jak powinno być i z dnia na dzień jej organizm słabnął, a kiedy zaczęła wymiotywać, to skończyła z nią... druga moja znajoma ma problemy z nerkami... dlatego moim zdaniem nie jest ona dobra... przecież sam Duakn ma przez to problemy, nie słyszały? dlatego dziwię się takim osobom jak wy!

Moi znajomi po Dukanie nie mają i nie mieli żadnych problemów, a mam już takich na czwartej fazie. :p 40 dag wątróbki nigdy nie zjadłam. Na obiad robię tak z 4-5 wątróbek z kurczaka. Po prostu aż tyle się nie chce ale za to jem często. Mnie Dukan służy. Nie czuję się ospała jak kiedyś, włosy zrobiły się lśniące a paznokcie mocne. No i badam się więc wiem, że jest ok. Jestem honorowym krwiodawcą więc badania są dość szczegółowe. Niedawno oddawałam krew i nie było przeciwskazań. Skoro lekarze dają zielone światło to dla mnie jest ok.

A "bez słodkości żyć nie umiem", wiesz jak słodycze niszczą organizm i zęby? :p Nawet jak się bardzo dba o ich higienę? :p Moja znajoma nie umiała żyć bez słodkości i dziś ma cukrzycę i nosi protezę. ;)

Niezła jestem co?ja wciągnełam te 40 dag bez mrugnięcia okiem.Niestety samopoczucie pare min póżniej nie ciekawe.Czuje się obiedzona jak prosie,nic więcej nie jadłam

dziś mój 7 i ost dzień uderzeniówki od jutra warzywka pierwsze co zrobie to ugotuje pomidorową-tak mi się marzy zupinka,że szok

Na śniadanie zjadłam 2 spore kawałki sernika z nutelką+kawa z mlekiem i słodzikiem.Na obiad będzie kurzy cyc w przyprawach z odrobiną cebuli .Jutro się zważe zobacze ile spadło w 7 dni