Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tojamzma

JAK ROBICIE?

Polecane posty

Gość tojamzma

mam kilka pytań do mam odnośnienie około miesięcznych dzieciaczków: 1. Czy są jakieś wskazania do karmienia po kąpieli? U nas akurat tak wypadają pory karmienia, że mały chce jeść przed kąpielą. Kilka razy mu dałam i całkiem fajnie potem funkcjonuje. 2. Czy za jednym razem karmicie dziecko z jednej piersi czy z obu? Czy z jednej mu wystarcza? 3. Czy można układać dziecko na brzuszku po jedzeniu> Ktoś mi mówił że nie bardzo, żeby raczej przed jedzeniem. 4. Czy usypiacie jakoś dzieci czy same zasypiają? 5. Czy jak dziecko przesika ubranko to pierzecie za kazdym razem w pralce czy zdarza siw rękach przepłukać i wysuszyć?

Gość to tyle w temacie
1.zawsze karmię po kąpieli. inaczej musiałabym poczekać z godzinę.. zanim wykąpie, potem kąpiel to i tak by zgłodniał-nie widzę sensu . 2 czasem wystarcza z jednej, czasem musi dojeśc z drugiej, nie ma reguły. 3.b. często układam na brzuszku po jedzeniu. 4. czasem zasypia sam, czasem go usypiamy- nie ma reguły, zalezy pd dnia. 5.za każdym razem piorę, nawet jak nie przesika. przecież dziecko też się poci:o oczywiscie mówię o bodziakach, kaftanikach, pajacykach w których śpi itd

Gość ja mam starsze ale ci odpowiem
1. lepiej karmic po kapieli zeby dziecko nie zwymiotowalo w czasie kąpieli albo ubierania i wtedy trzeba myć od nowa. 2. Mojemu z 1 nie starczalo i dostawal z 2 a czasem jeszcze musialam dokarmić butelką. Zalezy ile masz pokarmu i jak się najada. 3. Na brzuszku przed jedzeniem albo godzine po bo inaczej dziecko wiercac sie naciska na żolądek i moze zwrócić jedzenie. 4. Moje samo zasypia i zasypialo przy dźwiękach karuzeli. 5. Jasne ze czasem w rekach, sliniaczki, kaftaniki w szarym mydle przepieram i na balkon za chwile już sa suche.

1. Dziecko do kapieli nie powinno byc ani glode ani zaraz po jedzeniau 2. Lepiej z obu ale po trochu bo karmiac z jednaj naplywa do drugiej 3. Zaraz po jedzeniu nie ale troche poznej moze byc i tak sie dziecku tez ladnie odbija a przed jedzeniem jak najbardziej 4. Moj sam zasypial ze smoczkiem 5. Nie wiem uzywam pampersow, ale jak mu sie uleje np to piore, czasem jak sie zdarzy ze pampesa przeleje to piore

Gość tojamzma
a ile miały wasze dzieci jak zabrałyście je np. do rodziny z wizytą albo do sklepu?

Gość tojamzma
kurde, moj synek ma już ponad mieisac a ja nadal jestem jakaś niezorganizowana; ostatnio karmiłam go przed kąpielą, sama nie wiem czy to zmieniac czy nie

Do rodziny to chyba z 6 dni. Pojechaliśmy do mojej mamy, ale rodzina do nas przyszla w odwiedziny już w 3 dobie jak wyszlam ze szpitala, a bliscy to kilka godzin po porodzie już w szpitalu się z dzidziusiem witali. A na zakupy to kolo 3 tygodni jak poszliśmy do galerii bo musiałam starszemu dziecku buty kupić. Wcześniej nie mialam potrzeby wychodzić bo spożywkę robil mąż a byl akurat sezon kiedy ludzie sporo chorowali.

Musisz sobie suatlić jakiś plan. U nas jest tak że jest kąpiel, ubieranie, witaminy, karmienie, nosze do odbicia i wkladam do kolyski i malą zasypia najedzona w ciagu minut moze 2. Ma 4 miesiace i od pierwszego dnia w domu mam taki system wiec się nauczyła i dlatego ladnie zasypia.

Gość tojamzma
mój synek ładnie zasypiał, ale od kilku dni cos się stało i strasznie się męczy; w dzień czasem w ogole nie śpi - ziewa, oczy mu się same zamykają, otwiera je i tak w kółko; A jak często w nocy budzą się wasze dzieciaczki? Chodzi mi o takie miesięczne. Ja karmię ok 18.30 i budzi się ok 23.30-24, a potem gdzieś co 2-2,5h. Można to jakoś uporządkować żeby rzadziej się budził?