Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama_6587

Pierwsze stałe posiłki dla niemowlaka...

Polecane posty

Gość mama_6587

Wiem, że takich tematów było już dużo, ale ja jednak osobiście chciałabym się zapytać jak postępowałyście przy wprowadzaniu stałych pokarmów dla swoich dzieci. Synek ma niecałe 5 miesięcy, jest karmiony piersią i po konsultacji z pediatrą wprowadzam mu już soczki, jabłuszko, marchewkę i inne owoce. Kieruję się troszkę poradnikiem żywienia małego dziecka NURICIA. Jednak mam wątpliwości co do glutenu, jak mam z tym postępować? I od razu chciałam się zapytać czy trzymałyście się kurczowo schematów żywienia czy po prostu bardziej robiłyście jak czułyście?

Mam synka w tym wieku, też na piersi. Rozszerzam dietę bo po pierwsze- to wygodne, po drugie ślinił się jak widział że jemy, przełykał ślinę, śledził wzrokiem jedzenie... uznałam że już czas. Ja zaczęłam na czuja bardziej. Co do glutenu- kupiłam kaszkę mannę i podam przy okazji do kaszki ryżowej. Synek lubi jarzynki- ziemniaki ze szpinakiem, z burakiem, marchewką, owoce mniej, z napojów- tylko rumianek.

Gość izia87
ja zaczełam wprowadzac najpierw marchewke i jabłko a puzniej ziemniak kalafior brokuły,wiadome nie duzo kurczaka,ryż gluten po 6 miesiącu sie wprowadza,mój synek ma 7 miesięcy i przez silna alergie uważam co mu daje.

Gość mama_6587
Historynka mój synek też właśnie tak reagował jak ktoś jadł a on widział. A kaszkę manną kupowałaś taką z BoboVity czy może zwykłą? izia87 z tego co czytałam to po 6 miesiącu wprowadza sie gluten dzieciom karmionym butelką, ale mogę sie mylić.