Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Perwersja

Analfabeci kafeterii-łączcie się!

Polecane posty

Gość jukennnn ty
podobno zakochales sie w oczach Ali

Jeszcze byś Perw mogła ich nauczyć, że zaimek wskazujący rodzaju nijakiego brzmi "to" a nie "te": "To forum" - dobrze "Te forum" - źle bo mi strasznie ten błąd działa na nerwy :P A, i jeszcze żeby nie pisali '"wziąść" ani "włanczać" :classic_cool:

dzięki wam Perw i SM , będziemy poprawnie pisać w naszym ojczystym języku .......,nie ma jak to dobra stara szkoła .......

Gość zapraszam na poranne walenie
koniny

Masz przy moim niku Penetracjo:D...ale to była i jest bardzo dobra szkoła;)

Magnum......właśnie przeczytałam ,wychodzi na to,że pochodzimy z tej samej szkoły ....

Lekcja druga. Partykułę "nie" piszemy z czasownikami oddzielnie np.: nie wiem nie pamiętam nie rozumieM nie kocham nie podniecam nie rucham ale należy jednocześnie pamiętać, że istnieją wyjątki: nienawidzę niepokoję (się) niedowidzę jednak łatwo się domyślić ich pisowni, gdyż nie istnieją czasowniki takie jakie nawidzieć, pokoić, dowidzieć. :classic_cool:

No co Zielona wakacje są, może i dzieciaki się trochę poduczą. :p S_M doszłam do wniosku, że zaimki określone będą w poniedziałek. :classic_cool: W sobotę i niedzielę niektórzy na lafe nie zaglądają. :p

A do pierwszego postu Perw jeszcze aneks, że łączna pisownia z "by" dotyczy OSOBOWYCH form czasowników - natomiast "można by" i "trzeba by" piszemy oddzielnie :P

Pierwszą lekcję może nie tyle ściśle ortograficzną, ale mocno z ortografią powiązaną, planuję na wtorek. :p Ajronie-w swej ogromnej naiwności łudzę się, że może chociaż z 5% się czegoś nauczy. :D :p

Magnum ....ja też się starałam ,ale co z tego wyszło ,nie wiem Perw pewnie oceni ,aż się boję pisać ........

Dobry pomysł:D Tylko zanim się wylęgną z łóżeczek po nocnym zwiedzaniu internetu to troszkę czasu upłynie:D

To przecie napisałam, że chodzi o osobowe formy. :p Zastanawiałam się czy właśnie nie napisać o formach nieosobowych z kilkoma przykładami, ale bałam się, że to będzie za dużo. :classic_cool: :D Poza tym temat powstał, bo się zirytowałam kolejny raz widząc "chciała bym". :o

Perw jest dobrą i łagodną nauczycielką przecież:D...niczym owieczka:D Penetracjo:D