Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Perwersja

Analfabeci kafeterii-łączcie się!

Polecane posty

Właśnie z tym,,bym" mam zawsze kłopoty ...pisać oddzielnie czy łącznie???

Wolałabym (!) być Stasią Bozowską. :D Uwarzam rze to według mnie efekt licentia poetica (na łacińskiej odmianie się nie znam, przy okazji chciałam pozdrowić panią mgr Ludmiłę 🖐️). :(

Magnum nie wychwytuje, bo oddzielnie napisane słowa "wolała" i "bym" są poprawne same w sobie. Słownik nie jest na tyle mądry, żeby wychwycić kontekst i dobrać do niego odpowiednią formę. :) Zawsze tam gdzie ja, ty, on, ona, one, my, wy, oni, one to piszemy łącznie. I na tym poprzestańmy, bo błędy przy warto, można, trzeba zdarzają się dużo rzadziej.

Magnum .........oj .........,nie wiem ? jak na razie ,to lepiej schowam się gdzieś w ostatniej ławce ,żeby się nie narażać,szczerze mówiąc,to przypomniałam sobie stres związany z moją nauczycielką ........to było straszne ......

A co się robi na kafe najczęściej Stary:D? Nie stresuj się Penetracjo(cholerka ,nie wiem jak napisać skrót Twego nicku:) )...przecież i tak wszystko zależy od kontekstu...Trzeba dbać o poprawność językową,ale nie do przesady...pisząc na kafe chcąc nie chcąc uczymy sie poprawnej pisowni i tak...ma to też swoje dobre strony:)

Zieloniutka..ja też to robię na ,,wyczucie" ale z tym bywa różnie;):D...niekiedy się nie wyczuje:P

Wróć! Adnotacja do postu wyżej. :D "Rze" to może być efekt licentia poetica, ale uwarzam to zwykły analfabetyzm. :D Ale o tym będzie we wtorek. :classic_cool:

Penetracjo-bardzo dobrze. :classic_cool: Chociaż stylistycznie lepiej by chyba brzmiało: Nie chciałabym się dziś pieprzyć. :classic_cool:

Wyczucie dobra rzecz. :D Ale wydaje mi się, że najlepiej działa u osób, które mają pamięć wzrokową i dużo czytają-raczej nie kafeterię. :D :p

declinatio prima ;) Nom. licentia poetica Gen. licentiae poeticae

no i masz ,z jednej strony dobrze ,z drugiej źle ..... Perw ....stylistykę ,też będziemy ćwiczyć ?

S_M-nawet tak myślałam (co oznacza, że jednak pani Ludmiła coś do głowy wbiła :D), ale wolałam nie ryzykować, a szukać mi się nie chciało. :p Dzięki. :)

Co do stylistyki to ja się nie czuję na siłach. :D Czasami coś mi po prostu nie brzmi i tyle. :p

Penetracjo ja tam ćwiczyć nie będę:P:P Analfabetką nie jestem:P:P Choć może czasami...ale to tajemnica sic:D:D

penetracja, z Tobą to interpunkcję trzeba poćwiczyć, bo źle przecinki stawiasz :)

Zielona .....ja całe życie ćwiczę ,a i tak czasami mam wrażenie ,że nic nie umiem ........