Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziad69

problem z pryszczami na twarzy

Polecane posty

Gość dziad69

Od zawsze mam problem z ropiejącymi zmianami skórnymi na twarzy. mam prawie 40 lat i będąc po rozwodzie chciałbym poznać nową kobietę, no ale właśnie - PRYSZCZE. Szczególnie na nosie, wągry często przybierają stan zapalny i ropieją. Koszmarnie to wygląda więc je wyciskam, więc nos jest czerwony, a że ten narząd mam dość duży to wiecie :( . Do dermatologa na razie nie chce mi się iść, może macie sprawdzony środek lub lek na to to ew poproszę zwykłego lekarza o receptę. Kiedyś w przeszłości byłem parę razy u dermatologa ale nic w sumie mi nie pomagało, a może za mało się starałem i byłem mało konsekwentny. Od paru dni 2 razy dziennie zmywam twarz jakimś tanim tonicem do twarzy ale jeszcze nie jestem pewny czy skutkuje. Poza twarzą nie mam problemów z pryszczami lub mam je bardzo sporadycznie. Wiem, że z wągrami nic nie zrobię, ale chociaż żeby nie ropiały :( Pomocy!!

Moim zdaniem powinieneś uzywać wszelkich kosmetyków czy maści, które są antybakteryjne, bo bakterie odpowiadaja za powstawanie tych "syfów". Ja ze swojej strony mogę polecić ci maść Benzacne (ok.9zł w aptece), na takie ropiejące pryszcze wg mnie jest najlepsza.. tylko nakładać ja raczej punktowo, bo mocno wysusza skórę. A jeśli wolisz coś tańszego, u mnie nie było to aż tak skuteczne jak Benzacne, to Tribiotic (1saszetka kosztuje ok. 2zł). Smarować tym miejsca zmienione chorobowo, najlepiej popołudniu po przyjściu z pracy i potem na noc. Rano raczej nie polecam, bo np. Benzacne czasami zostawia biały nalot. Możesz jeszcze wypróbować maści cynkowej (ok.2zł)

Gość dziad69
Dzisiaj odwiedzę aptekę, dzięki. A co powiecie na stosowanie na nos wody utlenionej? Może pomóc ?

Ja zaczęłam stosować od bardzo niedawna, ale o skutkach wypowiem się za kilka sni... Ponoć może wysuszać i wybielać skórę (mi to akurat nie przeszkadza, bo mam kilka piegów na nosie, których przy okazji mogę się pozbyc :D).. jest dużo sposobów na pryszcze, ale lepiej stosować każdy z osobna niż wszystkie naraz, bo mogą nie być tak skuteczne i wtedy nie dowiesz się, który na ciebie działa..

Gość dziad69
Dużo dobrego przeczytałem o brevoxylu. Krem jest przeciw trądzikowi, ale może na pryszcze w starszym wieku też pomoże ?

Gość dfdfdfdfdfdfdf
mam podobnie ale powiem ci ze jedyny ratunek to zmiana diety, posty, glodowki, nic innego nie pomoze a tylko wyniszczy ci watrobe

Maści nie niszczą wątroby :) Też dużo słyszałam o brevoxylu, możesz spróbować...

Gość justyna gabrys
Byłam u kosmetyczki, miałam wszystko wyczyszczone, ale syfy i tak wróciły. W zasadzie drastyczne zmiany przyszły dopiero po kilku tygodniach, kiedy stosowałam aplikator na wypryski HB. Wtedy faktycznie zmiany były diametralne, skóra w znacznie lepszej kondycji, tak jak być powinno!

albo moze masc cynkowa? tez jest tania i nie wysusza skory tak bardzo. a co do stosowania wody utlenionej na cere.. to ma zapobiegac wypryskom i rozjasnic skore?

Gość gość
justyna gabrys, jak to jest być kr3tynem, który odkopuje temat sprzed 3 lat tylko po to, żeby rzucić spamem? :o

Gość kacper brulik
Po jakim czasie aplikator na wypryski HB działa? To na facetów działa tak samo? Przyznam, że sytuacja u mnie jest trudna. Byłem nawet u kosmetyczki, stosowałem kilka kosmetyków na pryszcze i dupa. Cały czas to samo :(

Gość kalkiera
Problemy z pryszczami? U mnie jedyne co pomogło to aplikator na wypryski Hb, trwało to dosyć długo, bo kilka tygodni eliminowałam zaczerwienienia, ale faktycznie wszelkie ślady udało się całkowicie wyeliminować.

Gość gość
Problem z pryszczami na twarzy to kwestia, którą często powinien konsultować lekarz. na stronie www.oberclinic.pl można znaleźć specjalistów, którzy z pewnością dobrze doradzą

Gość gośćlolita
Mi w walce z trąðzikiem bardzo pomogły tabletki IQFACE.Kilku tygodniowe stosowanie przyniosło rewelacyjne efekty.Mimo że na początku podchodziłam sceptycznie to w sumie efekt okazał się bardzo dobry.