Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuńka

spanie z dzieckiem

Polecane posty

Gość mamuńka
WArto ;D jupi ;D

Gość a to ciekawe
no niestety ja spokojnego dziecka nie miałam i do dzisiaj nie mam ale wolałam ponosić na rękach i odłożyć do łóżeczka niż przyzwyczajać z wygody do własnego łóżka

Gość mamuńka
no u nas teraz też synek śpi od ściany- kupiliśmy fajną matę na ścianę żeby miał cieplutko, ponaklejaliśmy różne misie które uwielbia i dzięki temu ja mogę się całą noc tulić i do synka i do męża- ale czasem tez bierzemy go w środek- z soboty na niedziele jak możemy rano z nim poleżeć i pogadać sobie;D Łózko tez mamy wielkaśne wiec o gnieceniu się mowy nie ma

Gość julka 27
znam tez problem. U nas było najpierw spanie osobne ale teraz śpimy razem- nieraz mam schizy ze moze robie źle ale jest nam tak dobrze. Z naszym starszym synkiem- obecnie 4 latka- tez spalismy ale jak miał 2 latka zaszłam ponowmnie w ciąże i wtedy synek poszedł spac do siebie- wbrew pozorom nie było z tym problemu- dostał dorosłe łóżko tylko z małą bariereczką i teraz dzielnie spi u siebie choć w niedzielne poranki zawita do nas i lezymy we 4 ;D

Gość ja spie z młodszym dzieckiem
ale tu nie chodzi o przyzwyczajenie tylko o to że dziecko się budzi w nocy, on może spac sam no problem - jemu jest obojetnie gdzie śpi na prawdę! ...problem jest w tym że my jeśli on śpi osobno to my musimy wtedy 3-5 razy się wybudzić żeby do niego wstać, a to jest uciążliwe! ...nie mam pojęcia dlaczego on taki jest, do pół roku budził się dosłownie co godzinę! ... teraz 3-5 razy...nie jest głody, nie ma mokro...po prostu budzi się i jak nie ma nikogo obok, to zaczyna płakać, chce po prostu żeby go przytulić - po tym można go odłożyć i śpi dalej czy sam czy z nami jemu to OBOJĘTNE...ale mnie nie, bo jak się wybudzę w nocy to długo nie mogę zasnąć!

Gość Marinka.
Dobrym rozwiązaniem wydają się być łóżka dwupoziomowe, możemy być przy dziecku a jednocześnie przyzwyczajać je do spania samemu. polecam www.lozkapietrowe.com

Karmiłam piersią długo bo coś ok 19/20 mc i tyle córka spała z nami bo było to wygodne. Jak skończyłam karmić spała w łóżeczku obik naszego łóżka. Teraz ma swoje duże łóżko i spi sama, :) Nie wiem w czym masz problem. Rób tak jak uważasz za słuszne.