Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

simran22

objawy ciąży

Polecane posty

witam jestem nowa na tym forum ale często je śledze mam taki problem ponieważ mam nie regularne miesiączki co miesiąc gdy okres mi się spóżnia myślę że jestem w ciąży ponieważ od około 2lat uprawiam sex z mężem bez zabespieczenia nie biore tabletek anty i często moż dochodzi w środku nie wyliczam dni płodnych okres ostatnio miałam 13czerwca trwa on zazwyczaj 7-8 dni a mój cykl ma mniej więcej 30-35dni powinnam dostać okres 18lipca ale się nie pojawił nie mam objawów na okres nie bolą mnie piersi ale mam chyba wyższą temperature jestem ciągle głodna a wczoraj podczas stosunku bolały mnie jajniki a poza tym jestem senna i czuje że mam nadmiar śliny w ustach i często po posilku mi się odbija myślicie że to może być ciąża???????

No skoro @ tyle czasu Ci się spóźnia to dlaczego nie zrobiłaś testu? 5 minut i wszystko będziesz wiedziała:) A z tymi objawami to różnie jest...

troche boje się zrobić test bo chcialabym mieć już dziecko i dopełnic moją nową rodzine a gdy wyjdzie negatywny to będzie rozczarowanie:(

No to jak wyjdzie negatywny to bierzcie się do pracy:)A test i tak będziesz musiała zrobić...:)Więc leć szybciutko do apteki...nie ma co zwlekać.Jak nie teraz to następnym razem się uda...:)I napisz co tam wyszlo:)

słyszałam że twst najlepiej zrobić z porannego moczu bo zawiera najwięcej hormonu hcg

może poczekam do końca miesiąca na okres ale jeśli jes tam maleństwo to dobrze byloby gdybym zaczeła brać kwas foliowy

jest duże prawdopodobieństwo że jest ciążą bo jak to się mówi gdzie drwa rąbią tam wióry lecą")

kwas foliowy możesz brać niezależnie od tego czy jesteś w ciąży czy nie, ja się też nie zabezpieczam i lekarz mi kazał brać na zasadzie dmuchania na zimne

Ale po co czekać skoro test już wyjdzie(albo pozytywny,albo negatywny).Nie czekaj-rób,a jak wyjdzie pozytywny to leć szybko do lekarza.Pierwsze tygodnie są najważniejsze.Ja czekałam z wizytą u lekarza-bo ponoć za wcześnie,nie brałam żadnych witamin bo nie wiedziałam jakie i poroniłam...teraz tylko obwiniam samą siebie że za długo zwlekałam...:(

Gość ejejek k
i jak tam autorko? trzymam kciuki bo u mnie to już wiem, że nigdy ciąży nie będzie....

Gość ejejek k
chyba nic, skoro cisza.... :(

jeszcze nie zrobiłam testu, ale chyba dziś zrobie :)a mam pytanie , czy zawsze na początku ciąży bolą piersi? bo mnie nie bolą i to mnie zastanawia ponieważ zawsze gdy spóżniał mi się ores, ale zawsze bolały mnie piersi i wiedziałam że będzie a teraz nic i to jest dziwne

chyba jest coś ze mną nie tak uprawiam sex z mężem od2 lat bez prezerwatywy nie biorę tabletek anty i nadal nic a jestem młoda mam 22 lata to najpłodniejszy wiek boje się że to coś poważnego

Gość Gosiaczkowo
to leć teraz do lekarza, bo 2lata to długo. Najwyższy czas na poznanie przyczyny

dziękuje za odpisywanie na mój temat, jesteście kochane, każdemu jest potrzebny przyjaciel ,a to jest właśnie to forum ,to jest jeden wielki przyjaciel .Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy i powodzenia, dla mam starających się o dzidzię .Jeśli czegoś bardzo się pragnie i ma się czyste serce ,niebawem się spełnią nasze marzenia. ;)

zapisze się do lekarza i się dowiem jaka jest przyczyna mam tylko nadzieje że to nic poważnego