Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TrocheWredna24

pytanko

Polecane posty

Gość TrocheWredna24

moze pytanie wyda wam sie smieszne ale potrzebuje pewnosci. Facet poprosil mnie dzis zebym zmierzyla sobie palec, nie trudno sie domyslic ze ten na ktorym na byc pierscionek zareczynowy. Wlasnie, u ktorej reki? :)

Gość TrocheWredna24
haaalllooo ;)

Gość wrednamalpa26
prawej chyba:)

Gość TrocheWredna24
chyba? dziewczyny na ktorej rece nosicie pierscionek zareczynowy?

Gość w Polsce nosi się na prawej
od zawsze, ale jak chcesz być cool i trendy to oczywiście na lewej, bo koleżanki cię wyśmieją

Gość taka jedna wazna
prawa

Gość samuelitanka
Zareczynowy na lewej obraczke na prawej

Gość be_cool
Na prawej

Gość wykynyky
prawa

Gość taka jedna wazna
samuelitanka a nie jest tak że zaręczynowy na prawej a później się przekłada? przynajmniej wśród moich znajomych/rodziny tak jest. no i nie spotkałam się z innym przypadkiem chyba że w filmach zagranicznych gdzie fakt- zarówno zaręczynowy i obrączke nosi się na lewej dłoni od serca

Gość AleOcoChodzi?
LEWA!!!!!!!!!!!!!! Na prawej nosi się obrączkę!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość alli mc billl
ja mam zaręczynowy na lewym środkowym a obrączkę na prawym serdecznym. Z reszta przed ślubem nosiłam zaręczynowy na prawym środkowym ale jak doszła obrączka to się ocierały więc przełożyłam na drugą rękę :)

zartujesz chyba, na jakiej lewej? Ja zareczynowy obraczke nosze na tym samym palcu na prawej

Gość AleOcoChodzi?
|Nie słuchaj tych dziwnych opinii, obrączkę nosi się na prawym palcu, a pierścionek zaręczynowy na lewym. Te dziwne opowieści z przekladaniem pierśionka kiedy pojawi sie obrączka. Trochę logiki! Palec nie mierzy się przypadkowo, zmierzysz sobie właściwy palec, po to żeby potem pierścionek umieścić na tym, który nie był mierzony, a więc pierśconek zazwyczaj będzie za mały albo za duży. Dajcie spokój. Zmierz palec lewej ręki ten koło małego i tam ZAWSZE noś ten pierśionek, tam jego miejsce. A obrączkę noś zawsze na prawej, tam gdzie się mierzy palce, tam jest miejsce pierścninka!!!

Gość alli mc billl
nie, nie żartuję. A po co oba na jednym palcu? Przecież pierścionek "przysłania" obrączkę a obrączka pierścionek. Lepiej prezentuje się i obrączka i pierścionek jak występują samodzielnie. Wtedy widać ich piękno. Dwa na jednym palcu wg mnie to obciachowo wygląda :O sorry ale tak myślę. Bez urazy.

Gość alli mc billl
:D ja akurat mam ten sam rozmiar palca środkowego prawej jak i lewej ręki więc problemu nie mam.

Gość AleOcoChodzi?
Na tym samym? Widocznie masz nieciekawy pierścionek lub marną obrączkę. Co to za pomysł z łączeniem? Jak kobieta ma piękny i wyjątkowy pierścionek zaręczynowy, to ma być on na palcu widoczny taki jaki jest, a nie w połaczeniu z jakąś blaszką (obrączką).

Gość samuelitanka
to ze ty nosisz to nie znaczy ze tak jest...poza tym prawa lewa to stare zasady, dzisiaj wlasciwie to bez roznicy, kazdy nos jak uwaza, ale zauwazylam ze w polsce najczesciej nosza obraczke na prawej zareczynowy z lewej i ja np tez tak nosze, bo mi akurat tak wygodnie, mialam problem z rozmiarem bo cholernie male palce i akurat, nie wyobrazam sobie dwoch naraz na jednym palcu a poza tym obraczka to obraczka musi mies wlasny palec. W Niemczech nosi sie np na odwort lewa na obraczke (od serca) prawa na zareczynsy

Gość alli mc billl
AleOcoChodzi? jednak przyznajesz mi rację :)

Gość AleOcoChodzi?
Julita - ja proponuję umieścić na jednym palcu oprócz pierścionka zaręczynowego i obrączki, także stary pierścionek który babcia zapisała Ci w testamencie i jeszcze jakiś ciekawy może się znajdzie. Tak z 5 na jednym palcu to dopiero będziesz wymiatała :D ;) alli mc - Ja tam nie wiem nic o palcu środkowym, tam nie noszę osobiście nic :) Obrączkę i pierścionek zaręcz. noszę na palcach serdecznych :)

Gość alli mc billl
ale mnie chodzi o kwestię noszenia obu na jednym palcu. I tu przyznajesz mi rację :)

Gość alli mc billl
no będzie wymiatała :D :D he he he

Gość AleOcoChodzi?
Oba na jednym palcu widziałam ostatnio u cyganki która na Rynku we Wrocławiu chciała mi powróżyć :D W drugiej ręce miała ze 4 na jednym :D Jak widać i tak można :) Kwestia gustu ;)

Gość alli mc billl
Ta to dopiero wymiatała :D :D :D

Ale poruszenie w temacie widze... Ja powiem krotko,nie lubie bizuterii a tymbardziej pierscionkow-po prostu mi przeszkadzaja. Z tego to wlasnie powodu wybralam mala obraczke i nosze ja na tym samym palcu bo tak mi wygodnie.Ale jak ktos chce eksponowac obraczke, pierscionek i costam jescze to prosze bardzo. A teraz pozdrawiam was wszystkich i noscie na jakim palu chcecie:)