Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matko święta....

dziecko waży 3.5 kg w 39 tyg ciąży czy grozi mi cesarskie cięcie ?

Polecane posty

Gość matko święta....

jak w temacie... termin mam na 4 sierpnia lekarz kazał mi się zgłosić na izbę przyjęć w przyszły wtorek czy on mnie wtedy zostawi już w szpitalu ? Wiem powinnam jego zapytać... ale dostałam szoku jak pomyślałam sobie co ja muszę przejść ile bólu...

Gość spokojniuchno
Mój mały wg usg ważył w 39 tc 3500, urodził się 3750, poród twarzyczkowy (musiały mnie naciąć mocniej, bo większego obwodu potrzebowała główka w tym ułożeniu). Ale urodziłam, zaparłam się, że nie dam się pociąć:p I nie było wcale dużo gorzej jak przy córce, która urodziła się w normalnym położeniu (potylicznym) i wazyła 3200. Z tym, że przy niej mnie nie nacięto:) Dasz radę, spoko.

Gość matko święta....
Mój lekarz nic nie wspominał o cesarce. Ale przecież 3.5kg jest to moim zdaniem dużo i jeszcze tym bardziej jeśli usg się myli to może ważyć więcej... a ja jestem taka drobna... jezu boję się :( i najbardziej tego nacięcia i zszywania :(

Ja też jestem niska mam 160 cm wzrostu, nikt nie zrobi ci cesarki bez twojej zgody- no chyba, że ze wskazań życiowych. Kazał ci się stawić, bo może ma tego dnia dyżur....

Gość spokojniuchno
Uwierz mi, nacinania nie poczujesz, robią je w szczycie skurczu i zapewniam cię, że czujesz skurcz, a nie nacinanie. A o tym, że cię nacieto przekonasz się, gdy poczujesz, że nie czujesz wielkiego oporu w ujściu i główka swobodnie wyjdzie:) Ja tez miałam stracha, ale zupełnie niepotrzebnie.

Ja tez miałam stawić się w szpitalu w dniu terminu- moj lekarz miał wtedy dyżur. Jednak dzidzia nie chciała go oglądać chyba :) urodziłam dzień wcześniej

Gość matko święta....
tak właśnie ma wtedy dyżur w szpitalu. Ale czy on mnie już wtedy zostawi w szpitalu jak myślicie ?

Gość a czemu nie zapytasz lekarza?
sjąd my tu na forum mamy wiedzieć czy cie w szpitalu zostawi? ps. dziecko 3,5 kg to dzieco z normalną wagą! rodzą się dzieci po 5 kg!!!

Gość spkojniuchno
Teoretycznie przy podejrzeniu że dziecko jest naprawdę duże, połozna powinna zmierzyć biodra i dopiero na tej podstawie powinna zostać podjęta decyzja o sposobie rozwiązania. Ale ja mam koleżankę, drobniutką, chuda, wąskie bioderka, a syna 4100 urodziła sn:)

Chciałabym zobaczyć te mamy, które rodzą dzieci po 5 kg sn i uścisnąć im rękę bo to nie lada wyczyn takie kloca wycisnąć:) Moja koleżanka rodziła syna 8 godzin to nawet do kanału nie zszedł. Cesarka - waga 4760, wzrost 60 cm. A koleżanka nie jakaś drobizna bo 180 cm o pełnych kształtach.

Gość matko święta....
no ja wiem że wy tu lekarzami nie jesteście no ale pytam... lekarza nie zapytałam bo dostałm szoku... i do końca wizyty prawie nic nie powiedziałam :(

Gość gonia94
No proszę cię 3,5 kg. to dużo???

Gość matko święta....
a powiedzcie mi dziewczyny ile czasu będzie moje dziecko nosiło ubranka na rozmiar 56 ?

Gość gonia94
Przy pierwszym dziecku robią cc powyżej 4,5kg. no chyba ze sa inne wskazania.

Gość matko święta....
lekarz powiedział że jest to normalna waga... tak jak sie dzieci rodzą... ale mi się wydaje że to dużo

Gość gonia94
Tylko nie kupuj ich za duzo w tym rozmiarze bo raz dwa wyrośnie a to ile Twoje dziecko bedzie w nich chodziło zalezy od tego jak duzy sie naprawdę urodzi. U mnie mówiono ze bedzie miał 3200 a urodził sie 4 kg.

Gość matko święta....
no ale nawet jeśli miała bym mieć cesarkę to chyba lekarz by coś o tym wspomniał a on nic na ten temat nie mówił tylko sama sobie tak ubzdurałam...

Gość Hippo84
Nic się nie martw. Teraz waży 3500g w 39 tc. Powiedzmy że w 40 tc będzia miał 3800 g. Załóżmy że przenosisz dwa tygodnie (dziecko po terminie przybiera nawet 700 g tygodniowo) to urodzisz dziecko ważące bagatela 5 kg :) Powodzenia i miłego parcia :D

Gość izka25
waga z usg to +/- 15% czyli równie dobrze może ważyć teraz ok 3 kg i ok 4 kg. pewnie dlatego chce żebyś w dniu terminu zgłosiła się do szpitala, żeby uniknąć ewentualnych komplikacji. nie denerwuj się tak