Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość frida878787

Znieczulenie w kręgosłup przy cc......BOLI???

Polecane posty

Gość frida878787

Jak w temacie, mam miec cc pod koniec sierpnia i panicznie sie boje tego zastrzyku :(

ale jak sie boisz bolu, to sie przygtuj psychicznie na to, ze po cc dosc mocno boli. Ja nie bylam na to specjalnie pryzgotowana, tzn. wiedzialam ze bedzie bolalo, bo mialam kiedys operacje tarczycy, ale to nie bylo takie zle w porownaniu z przecieciem powlok brzusznych jednak :O

Gość ale ale ale ale ale ale ale al
jak sie ma skurcze to nie boli wkłucie, ale jak sie ma planowa cc to wkłucie boli, ale to tylko chwila. jesli ktos miał wczesniej sn bez znieczulenia to powie, ze cc to wybawienie, a jak nie było wczesniej sn, bedzie twoerdził ze cc jest bolesna, ale w porówniu z sn, ból po cc jest przyszczem

Ja skurczy nie miałam a znieczulenie mnie nie bolało.Za to miałam rozwarcie duże i mały się dusił.Dlatego cc.

Tez miałam cc w tamtym roku.... nic nie czułam! nawet nie wiem kiedy zrobili mi zastrzyk? kiedy mnie pocięli? czułam tylko jak mi wnętrznościami szarpali żeby dziecko wyciągnąć ;) ale nie bolało ... i lekarz powiedział... no nie ma jej ... szukam i szukam i normalnie gdzieś uciekła :))))

Bardziej niż znieczulenia i operacji bałam się cewnikowania :) Okazało się, że nic nie boli. Cewnikowanie troszkę nieprzyjemne uczucie. Przed zastrzykiem w kręgosłup dają jeszcze zastrzyk znieczulający. Nieprzyjemne jest rwanie powłok brzusznych i dostawanie się powietrza do wewnątrz ciała.

Gość myszkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
mama mi mowila ze cholernie boli bo gruba igla. Ale straszyc nie chce

Gość nie martw się w ogóle
nie pamiętam, żeby bolało. czymś to znieczulali najpierw :) A po czułam się świetnie i bardzo szybko doszłam do siebie. Wprawdzie teraz chciałabym urodzić naturalnie, ale jak będą ciąć, to trudno :) Ty też nie stresuj się na zapas :)

jakie boli????? co ma boleć???? ja miałam znieczulenie w kręgosłup przed cc i jedynie co poczułam to takie dziwne uczucie wchodzenia czegoś (igly) między kręgi, ale NIC nie bolalo, oni najpierw smaruja skórę miejscowo przed ukłuciem które odkaża i znieczula w tym miejscu skórę, nic nie czuć. Dziewczyno, to jest PESTKA, dopiero PO będzie boleć, a Ty juz panikujesz z powodu znieczulenia?

mnie nie bolalo ani przed,ani po :) jedynie lekkie skurcze macicy przy karmieniu dawaly mi sie we znaki. samego wklucia nawet dobrze nie pamietam,bo mialam juz porzadne skurcze, a pozniej jak to po operacji-po wyrostku robaczkowym czulam sie podobnie tyle,ze nie trzeba bylo do tego wyrostka w nocy wstawac :P

Gość frida878787
czyli nie mam sie czego bac? ehh stres

Gość 997 zgłos sie
nic a nic!!

Gość mamamama27
nie boli - boli tylko stres jak ci karzą usiąść na tym stole i wygiąć kręgosłup - a wenflon boli bardziej jak zakładają

Gość baju baju baj
Gdy je dostałam to miałam akurat skurcze i pamietam to cudowne uczucie-sekunda i zero tego cholernego bólu. Ktoś wyżej napisał-,ze ból po cc to pryszcz w porównaniu z sn.Zgadzam się w 100%

Gość baju baju baj
Frida Nic nie bój.Tylko już po cc nie kaszl,nie kichaj i nie smiej się a po 3 dobach bedzie juz Ok.A po zdjeciu szwów (po tygodniu) to bedziesz smigała .

Gość frida878787
jejku to kichanie to niezalezne ode mnie :)