Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

COTOKUWAJEST

martwie się...

Polecane posty

Witam. Mam problem z moim 9 miesięcznym synkiem. Mianowicie od ponad 2 tygodni nie chce pic mleka. Kaszkę na mleku je bardzo chętnie,rano i wieczorem. Obiadek też zawsze zje cały,jednak mleka nie chce. W tym wieku powinien jeść 5 posiłków dziennie+ owocki,a On je tylko trzy posiłki i owoce. Martwię się czy to nie za mało.Czy któraś z Was drogie mamy też tak miała? Co podać zamiast mleka? Przecież nie będę Go pasła kaszką 4 razy dziennie!

Gość przecież to proste
daj mu do popicia obiadu kefir lub maślankę no i jakiś jogurcik naturalny w ciągu dnia

Gość przecież to proste
no generalnie jest po 12 msc :D sory

Gość zomile
nie wiem,czy maslanke mozna dawac,ale moja corka tez tyle jadla. czasem wiecej zcasem mniej. jak wazy w normie, to znaczy,ze tyle potrzebuje.

Cześć skowroneczek,znowu się spotykamy :) Wyobraź sobie że u nas jest podobnie,może to taki wiek? Sama nie wiem... Na początku myślałam,że przyczyną jest preparat mlekozastępczy,który podaję mojemu synkowi z powodu skazy białkowej (nie jest zbyt smaczny :( ),ale wcześniej jadł go jakoś i nie zostawiał tyle co teraz (przedtem zostawiał jakieś 30 ml,a teraz potrafi zostawić 100-120ml.na 200 gotowego preparatu),na szczęście moje dziecko potrafi doić butlę przez sen,tak więc po zaśnięciu uzupełniam brakującą porcję ;) choć nie zawsze się udaje... jeśli i to nie skutkuje,karmię go łyżeczką.U nas ten problem trwa od dłuższego czasu...

Waży około 10kg,więc to sporo. aaaa i wychodzą mu dwie górne dwójki,może to ma związek z tym,że nie chce ciągnąć mleka,choć z drugiej strony smoka cycka cały czas i pije z butelki. Sama już nie wiem...

Cześć Ewula,widzisz Twój pije chociaż przez sen,mój jak poczuje butle z mlekiem wyje w niebogłosy! Trochę się martwię,bo jeszcze dwa tygodnie temu wcinał wszystko aż miło,teraz czasami wydaje mi się,że jest głodny...

Wiesz mnie doktorka doradziła,żeby do każdej butli z mlekiem dodawać jedną miarkę kaszki ryżowej z owockami (np. bananowej) i powiem,że dzięki temu jest troszkę lepiej!!

Gość ja mialam podobnie z coreczka
pila nutramigen(ale nigdy nie bylo problemu z piciem tego), i nagle przestala tolerowac butle, jadla kaszki na tym mleku, ale kaszke z butli nie chciala. wychodzily jej wtedy zabki na gorze wiec pewnie ja bolalo jak ssala mleczko. po paru dniach przestawilo jej sie i nie chciala jesc niczego z lyzeczki, tylko butle, minelo jak wyszly zabki.

a zamiast mleczka mozesz dawac przeciez np jogurty, albo te dla dzieci, albo np naturalny z owocami. ja nie moglam bo corka miala AZS,na szczescie juz po wsyztskim i jestesmy na zwyklym MM.

oj przepraszam, nie doczytalam ze nie chce jogurtow. no to nie wiem, sprobuj dawac mu wiecej owocow, warzyw, surowych lub gotowanym. dziecko sie nie zaglodzi, nie martw sie, jak wyjda zabki powinno minac. skoro je kaszki na mleku to dostarcza sobie to mleko, moze nie w takich ilosciach jak powinien ale wazne ze je.

ja mialam podobnie z coreczka,pocieszylaś mnie! Mojemu właśnie idą 2 gorne dwójki,być może to jest powod.Bo rzeczywiście, z łyżeczki ładnie je,tylko butla beee. Poczekamy, zobaczymy...Z jogurtami już próbowałam,nie chce!

ja mialam podobnie z coreczka,dwa razy dałam mu chlebek z masełkiem,zajadał aż miło,jak dziś nie chciał mleka zrobiłam mu kanapeczke i już mu nie pasowało...oj,te nasze dzieciaczki,wieczne zmartwienia!

sprobuj co jakis czas podstawic mu jakis jogurcik, moze chleb z bialym serem? masz o tyle dobrze ze moze w koncu jogurt chwyci, moja nie mogla wiec tym bardziej martwilam sie tym ze mleka nie chce jesc.