Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekam czekam i nic

brak okresu podczas 7 dniowej przerwy

Polecane posty

Gość czekam czekam i nic

Cześć.Mój problem polega na tym,że dziś jest 6 dzień przerwy pomiędzy kolejnymi opakowaniami tabletek anty a ja ciągle nie mam okresu...W czerwcu nie zrobiłam przerwy,bo wyjeżdżalam na wakacje,następnie w połowie lipca kochałam się z chłopakiem,oczywiście biorąc tabletki.Nie pominęłam żadnej,z jedną spóźniłam się tylko o godzinę.Nie wymiotowałam i nie miałam biegunki a i tak strach mnie zżera,że jestem w ciąży...Czy ten brak przerwy mógł sprawić,że teraz nie mam miesiączki albo dostanę ją z opóźnieniem?Proszę o radę. PS.W pon wieczorem powinnam zacząć kolejne opakowanie tabletek.

Gość czekam czekam i nic
Cyprest.

Cytat ze strony dotyczącej tabletek Syndi-35, które mają taki sam skład jak Cyprest: "Co należy zrobić w przypadku braku miesiączki Jeśli w czasie 7-dniowej przerwy w stosowaniu tabletek nie pojawi się krwawienie (niezależnie od tego, czy tabletki zostały pominięte czy nie), należy niezwłocznie poinformować o tym lekarza. Nie należy rozpoczynać następnego opakowania, chyba że lekarz zaleci inaczej. W tym czasie należy stosować inne metody antykoncepcji, np. prezerwatywa lub kapturki z preparatem plemnikobójczym." W poniedziałek idż do lekarza lub przynajmniej zadzwoń.