Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorrottka

zaczerwieniona powieka u dziecka...........

Polecane posty

Gość dorrottka

moje dziecko 6 lat, wczoraj narzekało na ból powieki, dziś powieka jest zaczerwieniona i nadal boli...nie wiem co to jest,((( oko w środku normalne bez ropy, bez zaczerwienienia))), z tym że widać jakby opuchniecie bo oko z bolącą powieką jest troszkę mniejsze jak patrzy na wprost. Co to może być? Robię okłady z herbaty i szałwi, dałam wapno. dziś sobota i nie wiem czy jechać na szpital czy wstrzymać się i obserwować to oko do poniedziałku...

idź jak najszybciej do okulisty ale pogotowie okulistyczne tam ci powiedzą czy trzeba do szpitala czy nie

Gość dorrottka
Normalnie patrzy przez to oko, teraz mowi że już nie boli. Jest powieka zaczerwieniona, oko minimalnie mniejsze przez to zaczerwienienie. Nie wiem czy już mam jechać na jakiś szpital, bo może jeszcze poobserwowac i wstrzymac sie do jutra.

Gość a komar nie dziabnął?
Daj wapno, połóż kompres z herbaty na oczko i pewnie wszystko zniknie

Gość sokołłowana
moim zdaniem obserwować i do lekarza jak nie przejdzie to w poniedziałek iść, jakby doszły jakieś niepokojące objawy czy większe zaczerwnienienie, bol to wtedy dziś jutro na szpital, może daj ibum przeciwzapalny i przeciwbólowy.

Moim zdaniem nie ma powodu by od razu do lekarza lecieć, chyba że właśnie coś niepokojącego...bo nieraz jakaś choroba się rozwija i od razu np dziś i tak lekarz może nie wiedzieć co to jest....a np za 2 dni będzie większe prawdopodobieństwo ze postawi trafną diagnozę. Może faktycznie komar ugryzł itp.Robić oklady i obserwować.

Gość dorrottka
na razie będę obserwować.

Gość dorrottka
czytam dużo w necie i wydaje mi się że może to być jęczmień

Gość okulistka taka tam jedna
najprawdopodobniej jęczmień...jesli dziecko ogólnie zdrowe, nie goraczkuje, a masz problem z dostepem w weekend do okulisty- ciepłe okłady- ugotowane jajo w skorupce przykładać na powiekę- tylko nie gorace:) W poniedziałek do okulisty- potrzebny będzie najprawdopodobniej antybiotyk ze sterydem. jeśli ugryzienie przez owada- Zyrtec,wapno i chłodne okłady

Gość dorrottka
a może to gradówka, bo córka sama mało mówi, że ją boli, nie łzawi , oko nie jest zaczerwienione w środku, jak zapytam to raz odpowiada, że ją boli, innym razem że nie boli, a gradówka niby nie boli, a jęczmień boli...ale czy boli na okrągło??

Gość okulistka taka tam jedna
jeczmień to stan ostry- zaczerwienienie powieki , ból, spojówka może być blada, gradówka to stan przewlekły- nie boli, jeśli zmiana pojawiła sie nagle i boli to raczej jeczmień

Gość to jęczmień
jęczmień leczy sie przykładaniem srebra do powieki . Nie wolno robić okładów bo można roznieść bakterię. Najlepiej idź do apteki i tam już ci doradzą co zrobić bo w końcu są to ludzie jako drudzy po lekarzach .