Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

palincia07

Jak zrobić pasemka rozjaśniaczem ?

Polecane posty

Mam włosy kolory brązowego. Takiego zwyczajnego jak ma wiele osób. Chciałabym sobie zrobić pasemka o parę tonów jaśniejszych od mojego naturalnego koloru. Lepiej rozjaśniaczem czy farbą ? Iść do fryzjera czy samemu robić? Ile tak mniej więcej kosztowałoby to u fryzjera ? Proszę Pomóżcie! :)

Gość dziewiętnastolatka
Hej;) Ja też mam włosy jasny brąz i kiedyś porwałam się na zrobienie pasemek. Kupiłam jakiś specyfik i zrobiłam pasemka w domu. Było ok, ale tylko przez pierwszy miesiąc. Później włosy były straszne! Dosłownie sypały się. Teraz mam długie i nadal pozostałości tego szajstwa. W zeszłym roku znów zachciało mi się blond pasemek i tym razem poszłam do fryzjerki, która przedstawiła mi różne opcje. Zrobiłam takie typowe cieniutkie refleksy, ale było ich dużo. Nie pamiętam czym mi rozjaśniała, ale mówiła że na "słabej wodzie" i podobno dzięki temu włosy nie ucierpiały. Byłam bardzo zadowolona z efektów wizualnie, a włosy mi się nie rozleciały. I nie puszyły jakoś szczególnie.Jeśli chodzi o koszt to ja płaciłam 100zł, przy czym tak jak pisałam-włosy mam długie i cała "operacja" trwała 2,5 godziny.