Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gmaja

szczepienie na pneumokoki cena i ile dawek?

Polecane posty

w ilu dawkach podaje sie szczepienie na pneumokoki? w jakich odstepach i w jakim wieku zaczyna sie dawac i w jakiej sa cenie? bede wdzięczna za odp. moj synek ma 5 mc czy to dobry czas na szcepienie? moja pediata ma urlop a ja zapomnialam sie spytac o to wczesniej

Gość JA MIAŁAM SZCZEPIĆ
ale zrezygnowałam, koszt jest straszny, za wszystko wraz z rotawirusami wyszło by 3tys zł,

Gość jkjhjhkjdhkj
Na pneumokoki mamy 2 dawki 65 Euro a na rotavirus były dwie dawki doustne i nie wiem ile prywatnie by wyszło ale na pewno nie 3 tys łącznie z pneumokokami, może coś pomyliłaś?

Gość jkjhjhkjdhkj
U nas na pneumokoi szczepi się po 8 miesiącu a jeżeli ktoś chce po drugich urodzinach dziecka to jeszcze taniej wychodzi bo największe zagrożenie jest do drugiego roku życia.

Gość yvjcvb7j
poszukaj sobie stronke pneumokoki.pl tammasz wszystko dokladnie napisane a ceny szczepionek za jedna dawke ok 300zl (bywaja promocje)

Gość W UK szczepienie na
pneumokoki jest wpisane w kalendarz szczepien i jest za darmo-3 dawki-w 2, 4, i 13 m-cu zycia. Tyle, ze jako rodzic, musialam podpisac zgode na szczepienie, poniewaz moze sie ono wiazac z powiklaniami, o czym pewnie w Polsce sie nie wspomina juz, bo wielu rodzicow zastanowiloby sie nad szczepianka, zwlaszcza, ze to tyle kasy kosztuje... a tak dochodowy biznes sie kreci...

3 dawki, 2 pierwsze po 300 zł, potem staniała na 280. normalnie szaleństwo :D Ale z tego co czytałam tutaj, dziewczyny róznie płacą, pewnie w każdym mieście - województwie są inne stawki. Dawki były co miesiąć, zaczeliśmy w 2 miesiącu więc akurat skończyliśmy w 5

ja jestem na bieżąco moja córa była szczepiona w 6 miesiącu pierwsza dawka po 6 tygodniach druga dawka a trzecia w drugim roku życia jedna dawka to 250zl woj.lubuskie

U nas szczepią Synflorixem za 200zł. Są 4 dawki- 2/3mies, 4/5 mies, 6/7mies i później 12/13mies. Ale można też zacząć szczepić dopiero po 6mies i wtedy są tylko 3 dawki, ale nie powiem Ci w jakich odstępach czasu bo ja szczepię 4-ma dawkami

dzięki za odpowiedz, swoja droga tragedia ze za szczepienia trzeba placic ze tez nasze cholerne panstwo nawet na dzieciach oszczedza

gmaja co racja to racja w polsce dyskutuje sie na kazdym kroku o tych szczepieniach sa zwolennicy i przeciwnicy w weikszosci przeciwnicy w szczególnosci osoby ktore nie stac na te szczepienia w sumie mnie tez nie stać ale zrobiłam wszystko żeby dziecko zaszczepić w wiekszosci krajach sa to szczepienia obowiązkowe i nie ma wogole dyskusji tylko jak zwykle w -polsce wielki problem ja szczepie bo moje dziecko idzie do żłobka spotkałam sie sie z trzema przypadkami zachorowan chce oszczedzic takiego cierpienia dziecku.

basiula moj maly tez właśnie idzie do żłobka i dlatego chce go zaszczepic, a na co jeszce szczepilas? ja na rotawirusy szczepilam mam zamiar na pneumokoki i cos jeczcze w tym wieku sie szczepi?

ja pytałam sie jeszcze o meninogoki to mi powiedzieli że jak skonczy roczek a jak to jest z rotawirusami?? bo nie orientuje sie

rotawirusy szczepi sie do skonczenia 6 mc. pozniej juz nie. sa dwie dawki badz trzy, cena jednej szczepionki w ok 320 zl tez masaksa. szczepienie nie daje 100 % ochrony ale jesli dziecko zachoruje to przechodzi bardzo lagodnie a te ktore nie sa szczepione sa hospitalizowane. ja szczepilam terz 11 lipca i po 4 tyg powtornie.

no tragedia, że trzeba płacić. A co najgorsze to ostatnio mówili w telewizji, że w całej UE jedynie w Polsce i Litwie te szczepienia nie są refundowane... żenada ...

to jest straszne bo tych rodzicow, ktorych nie stac swiadomie narazaja na choroby dzieci, ja w tym mc juz wydalam 900 zl gdyby nie pomoc rodzicow to bylo by m bardzo ciezko. I gdzie tu sie sprawdza twierdzenie ze lepiej zapobiegac niz leczyc, potem takie dzieci np z rota trafiaja do szpitala na 7 dni i tak czy siak musi państwo placic za nie.i gdzie tu polityka

kurcze nie wiedziałam o tych rotawirusach:( pozostaje mi tylko nadzieja że mi dziecko nie zachoruje jakie te szczepienia drogie brak słow:( skąd na to brac?? rozumiem jedna dawka ale z reguły są 2-3 a nawet 4 ehh...

Gość pingwinnn
na pneumokoki można też szczepić po 2 r.ż. i wtedy jest jedna dawka za ok 280 zł - akurat przed przedszkolem...

Gość Lintusia
Ja mieszkam w Katowicach. Teraz szczepiłam synka na pneumokoki. Tu są trzy dawki, 260 za dawkę. to jest duża cena, ale synek jest chorowity więc wolałam wydać te pieniądze, niż patrzeć potem, jak cierpi, gdyby go coś dopadło. Mimo że jestem sama z synkiem, zapłaciłam z becikowego. Tez uważam, że te szczepienia powinny znajdować się w obowiązkowym kalendarzu szczepień i powinny być bezpłatne. Ja się w sądzie przy sprawie alimentacyjnej upomnę o częściowy zwrot kosztów, może coś zwojuję. W każdym razie w tym kraju nie da się spokojnie wychowywac dzieci. Państwo tylko utrudnia nam,rodzicom zycie. Trzeba by wystosować pismo do ministra zdrowia. ja się cieszę,że chociaż mleczko dla małego mam refundowane, bo już bym zbankrutowała.

Gość gość
w Piotrkowie Tryb. jedna dawka 290 zł W sumie 4 dawki. "jeśli malec dostaje pierwszą dawkę szczepionki od 2. miesiąca życia, powinien dostać 4 dawki: trzy w pierwszym roku, a czwartą po pierwszych urodzinach."