Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agaczar13

3mm zarodek bez echa serduszka...7 tydz z@

Polecane posty

na usg wyszedł 3 mm zarodek, serduszko nie bije wg usg to 7 na 8 tydz, ale wg testu i wcześniejszych usg to 5 tydz czy jest szansa, że ciążą się rozwinie. Lekarz mówił, że marne szanse, czy któraś z was tak miała i wszystko było ok:)??? boję się. W środę idę na usg

Gość Gosiaczkowo
nie pomogę, ale trzymam kciuki a sprzęt jest dobry? Ja pierwszą ciążę straciłam i w drugiej 2 tyg po teście, w 6tyg nie było nawet pęcherzyka, bo sprzęt był słaby. Wszystko zakończyło się pomyślnie

Gość yyyhmyyy
hmm, jak jest zarodek a serce nie bije, to ja tu szans nie widzę, no chyba że sprzęt tak lipny, że nie widać na nim bicia serca zarodka. Na Twoim miejscu poszłabym za tydzień to innego lekarza na USG.

brednie, jak mozna sie wypowiadac nie majac pojecia o tym. Nie martw się niczym, ja bylam na pierwszym usg ok 7-8 tyg ciazy i byl tylko moj puls, nie bylo jeszcze serduszka, lekarz powiedzial ze to jeszcze wczesnie i jest czas, dopiero na naspenym usg widzialam jak serce bije.

A mi w ogóle coś nie gra. Wiek z USG jest podany tak? No to w sumie trochę nie wiem jak wyszło 3 mm i już 7/8 tydzień. Ja byłam w 7 tyg. wg USG i wtedy maluszek miał już 8mm i serduszko. Ja bym to skonsultowała z innym lekarzem. W 5 tyg. byłam to był 4 mm i fakt faktem wtedy serduszka nie było. I wszędzie podaje wiek z USG a nie z OM.

tu na pewno jest jakaś pomyłka, bo u mnie zarodek miał 4 mm a usg pokazało,ze to 6 tydzień. Serce zawiązuje się 21 dni po zapłodnieniu, więc może na dniach już będzie, głowa do góry.

Gość taka sobie jedna ja .....
hej ja byłam na usg w 42 ( 6tyg) dniu od miesiączki i zarodek miał 3,2mm i było juz serduszko, po półtora tygodnia zarodek miał 7,4mm ( wg usg 6,5 tyg. ciąża). To naprawde zależy od sprzętu, jeżeli wiesz kiedy doszło do zapłodnienia to dolicz 2 dni na zagnieżdżenie plus 21 dni ( po tym czasie zaczyna bic serduszko).Bądź dobrej mysli Jak widzisz wg drugiego usg to dopiero było 6.5 tyg a według miesiączki 8tyg. Napisz jak cos ędziesz wiedziała.

wg miesiączki to 8 tydzien...ale wg robionych testów ciązowych ciąża jest późniejsza, tak samo wskazuje na usg, że owulacja byla pod koniec cyklu. Jak coś bedę wiedziała dam znać:(

Gość mama babelkow
kurcze ja bylam w 5+5 tc byl zarodek 2,2mm nie bylo jeszcze czynnosci serca pojawila sie pozniej, ale ciaza obumarla ale to z innych troche powodow,w tej ciazy w 8 tyg moje dzieci mialy po 16 i 15mm wiec cos ten lekarz przeklamal chyba.3mam kciuki